Kevin Randleman

Preminuo čovjek koji je nanio jedan od najtežih poraza Mirku Filipoviću

Sport / Flash | 12. 02. 2016. u 10:14 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši UFC-ov prvak i dvostruki šampion hrvačke organizacije NCAA, Kevin Randleman, umro je u 44. godini u SAD-u.

Po pisanju američkih medija, Randleman je u četvrtak primljen u bolnicu u San Diegu zbog upale pluća, a nekoliko sati kasnije je umro zbog zatajenja rada srca.

Zasigurno jedna od najblistavijih pobjeda u karijeri američkog borca i pionira slobodne borbe bila je ona protiv hrvatskog borca Mirka Filipovića pod okriljem organizacije PRIDE, 2004. godine, u Saitama Areni.

Randleman je u UFC-u debitirao daleke 1999. godine i već nakon tri borbe došao je do titule prvaka u najprestižnojoj kategoriji, a potom i obranio naslov u meču protiv Pedra Rizza godinu poslije, prenose Sportske novosti.

Međutim, ništa u njegovoj karijeri nije odjeknula kao pobjeda protiv Cro Copa, koja se i danas smatra jednom od najvećih iznenađenja u svijetu slobodne borbe.

Filipović je te 2004. godine bio veliki favorit PRIDE-ovog Grand Prixa, ali Randleman je uspio već u prvoj rundi s nekoliko udaraca uzdrmati Filipovića da bi potom dovršio posao u parteru.

Cro Cop ga je kasnije iste godine pobijedio u uzvratu, a Randleman je do kraja karijere 2011. godine bilježio uglavnom poraze (devet poraza i dvije pobjede).

Kopirati
Drag cursor here to close