Ucjene

Premijer želi izbaciti Benzemu iz reprezentacije

Sport / Nogomet | 01. 12. 2015. u 11:54 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuski premijer Manuel Valls izjavio je u utorak da napadača Real Madrida Karima Benzemu treba izbaciti iz francuske reprezentacije ukoliko se optužbe da je ucjenjivao kolegu Mathieua Valbuenu pokažu točnim.

Benzema je početkom prošlog mjeseca priveden zbog sumnje da je umješan u ucjenjivanje Valbuene video snimkom seksualnog čina i prijeti mu zatvorska kazna do pet godina zatvora.

"Veliki sportaši svojim ponašanjem moraju biti uzor djeci i mladima koji u njima vide svoje idole. To se odnosi i na Benzemu. Ukoliko to nije onda mu nije mjesto u reprezentaciji," kazao je francuski premijer u razgovoru za radio postaju Europa 1.

Premijer je 'slučaj Benzema' objasnio slikovito na primjeru njegovog kabineta. "Ukoliko će se nekom od mojih ministara suditi, on će morati napustiti vladu. Jednostavno, mora preuzeti odgovornost. Isti princip treba vrijediti i u reprezentaciji," dodao je Valls.

Ovo nije prvi seks skandal u kojem se spominje napadač 'Kraljevskog kluba'. Francuz je zajedno s Franckom Riberyjem 2011. godine bio na udaru javnosti zbog korištenja usluga maloljetne prostitutke Zahije Dehar. Francusko državno odvjetništvo pokrenulo je istragu, ali je odustalo od procesuiranja dvojice igrača jer su zaključili kako Benzema i Ribery nisu mogli znati stvarnu dob marokanske prostitutke, prenijela je Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close