Kazne izgrednicima

Predstavnik FK Blagaj zbog napada na suce izgnan iz nogometa

Sport / Nogomet | 01. 09. 2014. u 07:18 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH na svojoj sjednici održanoj krajem tjedna najviše je vremena posvetila nesvakidašnjem incidentu na utakmici juniora Blagaja i Sloge (Ljubuški) te seniora ljubuške Sloge i Novog Travnika.

Podsjetimo, u Blagaju je službeni predstavnik Blagaja, Suad Obradović, suce juniorske utakmice fizički napao na stadionu, a onda ih presreo par kilometara od Blagaja te im prijetio vatrenim oružjem.

Obradovića je NS FBiH isključio iz članstva nogometne organizacije i ne može obavljati bilo koju funkciju u nogometnom sportu. Uz to je Obradović kažnjen s 1000 KM, a i sam FK Blagaj oglobljen je s 1000 KM. Njihovi igrač Sadin Batlak će pretrpjeti vremensku kaznu zabrane igranja nogometa u trajanju od šest mjeseci.

Vinovnici incidenta na utakmici Kupa HNŽ-a također su kažnjeni. Nogometaš Marino Miličević, koji je pretukao igrača Novog Travnika Haruna Latića tijekom drugog poluvremena utakmica na stadionu Babovac, dobio vremensku kaznu, odnosno zabranu igranja nogometa od dvije godine.

Sloga je kažnjena s 2000 KM zbog loše organizacije tog susreta. I Novi Travnik prošao je s kaznama, jer su predstavnici tog kluba povukli momčad s terena.

Budući da to po propozicijama natjecanja nisu smjeli, NS F BIH je ovaj susret registrirao službenim rezultatom 3:0 u korist Sloge, a zbog napuštanja terena službeni predstavnik Novog Travnika Nasko Bajramović te njihov trener Boris Bilješko dobili vremensku kaznu od šest mjeseci suspenzije i po 300 maraka novčane kazne.

Kopirati
Drag cursor here to close