ZOI 2014

Predsjednik Olimpijskog odbora čestitao sportašima na srčanosti i borbenosti u Sočiju

Sport / Flash | 03. 03. 2014. u 14:04 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Petero bosanskohercegovačkih sportaša s 22. zimskih olimpijskih igara u Sočiju vratili su se s rezultatima i plasmanima u granicama očekivanih.

Najbolji rezultat ostvarila je Žana Novaković koja je u slalomu osvojila 26. mjesto. Igor Laikert je osvojio 27. mjesto u superkombinaciji, Marko Rudić je u veleslalomu bio 49., Tanja Karišić 72. u biatlonu i 78. u skijaškom trčanju, a Mladen Plakalović 82. u skijaškom trčanju u disciplini sprint.

Predsjednik Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine Sinaša Kisić, sumirajući nastupe naših sportaša u Sočiju, kazao je da su Žana Novaković i Igor Laikert postigli "zavidne rezultate".

''Želim da u ime OO BiH našim natjecateljima čestitam na srčanosti i borbenosti, a posebno Žani i Igoru na uspjesima koje su postigli. Preliminarno naša ocjena je pozitivna, a Komisija za vrhunski sport će dati svoj sud u skladu s preporukama, izvještajima trenera.

Nisu zanemarljiva 26. i 27. mjesta Žane i Igora, što s ponosom ističemo. To je svojevrstan uspjeh zbog uvjeta u kojima su radili, natjecali se i pripremali se svih ovih godina, da bi prezentirali i sebe i svoju zemlju na ovom grandioznom planetanom sportskom natjecanju'', kazao je Kisić.

Predsjednik OO BiH je kazao da je u protekle dvije-tri godine, koristeći razne mogućnosti i resurse koje je ponudio Međunarodni olimpijski odbor, u ove sportaše uloženo oko 400.000 KM.

Kisić je naglasio da se u budućnosti zajednički mora graditi korektniji sportski sustav i novi odnosi, jer vrhunski sport nije isključivo u nadležnosti OO BiH.

Organizaciju ZOI i uvjete u Sočiju je ocijenio kao izvanredne.

''Smještaj, boravak, prevoz i druge vrste podrške bili su na visokom nivou i možemo reći da su ZOI bile izvanredno organizirane u svim aspektima'', kazao je Kisić.

Naša najbolja natjecateljica u Sočiju Žana Novaković, koja je na ceremonijama svečanog otvaranja i zatvaranja Igara nosila zastavu BiH, kazala je da su svih pet naših sportaša dali sve od sebe te da su pružili ono "najbolje za što su se pripremali svih ovih godina".

''Veliki trud i rad je iza svih nas. Bez obzira na plasmane koji su postignuti mogu da kažem da su to sve izuzetni rezultati. Svi smo dali najbolje od sebe. Pokazali smo da dobro znamo kako se natjecdati i boriti i da je to naš veliki uspjeh.

Rezultati u ovim okolnostima itekako su uspješni, a bili bi i veći da smo imali podršku državnih institucija. Nadam se se da će to biti vidljivo i u narednom razdoblju'', kazala je Novaković.

Nakon igrara u Sočiju u ovoj godini naše sportaše očekuje nastup na Drugoj olimpijadi mladih u kineskom Nankingu, u kolovozu. Norme za nastup na ovom natjecanju dosad su ostvarili Petar Zadro i Aleksandra Samardžić u džudu.

Kopirati
Drag cursor here to close