potvrđeno s vrha

Predsjednik Borussije (D) potvrdio interes Reala za trenera Tuchela

Sport / Flash | 23. 10. 2016. u 13:07 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Madridski Real bacio je oko na Thomasa Tuchela, trenera Bosussije Dortmund, izjavio je u subotu predsjednik ovog kluba Hans-Joachim Watzke u sportskoj emisiji ZDF-a.

"Da, ja imam jednu dobru vezu prema Realu. Njihov interes je posve logičan nakon što je Thomas Tuchel imao tako dobru prošlu sezonu kod nas. To da imamo prvoklasnog trenera njima nije moglo ostati nezapaženo, ali ni mnogim drugima", kazao je Watzke.

Watzke, međutim, nije zabrinut da će zov Madrida bilo što promijeniti kod trenera koji je 2015. u Bosrussiju došao iz Mainza, potpisavši ugovor do 2018.

"Nisam zabrinut. Thomas Tuchel ima ugovor s nama i on nije u poziciji igrača kojemu je 28 ili 29 godina, koji razmišlja na način 'ovo mi je velika šansa, nemojte mi je upropastiti'. Thomas je još mlad, on može biti trener još najmanje 20 godina", kazao je Watzke.

Iako je Borussija u zadnjih nekoliko utakmica u svojevrsnoj manjoj krizi, predsjednik kluba smatra kako se sve odvija prema planu.

"Naš borbeni duh će svi tek osjetiti, možete biti sigurni u to. Trenutačno stanje koristimo kako bismo izgradili novu, mlađu momčad. Ne trebamo zaboraviti da nam je za osvajanje titule prvaka Njemačke u sezoni 2011/2012 bilo potrebno dvije, tri godine pripreme", kaže predsjednik dortmundske Borussije.

Finale Lige prvaka izvan Europe - glupost!

Ovaj uspješni strateg Borussije osvrnuo se i na prijedlog novog šefa UEFA-e, Slovenca Aleksandera Čeferina, koji predlaže da se finale Lige prvaka igra izvan Europe.

"Predložite jednome Amerikancu da se Super Bowl odigra u Frankfurtu. Ne trebamo sami sebe čini manjim. Neka novi predsjednik nogometne asocijacije bolje pročita akte UEFA-e. Nakon samo tjedan dana dolazi s takvim prijedlozima. Tko je ovdje lud...", poručio je Watzke ambicioznome Slovencu koji je odnedavno 'preuzeo' UEFA-u.

Po pitanju mogućeg povratka Jürgena Kloppa u Borussiju, on je kazao kako to drži mogućim i poželjnim, ali nije propustio priliku za našaliti se.

"Naravno da je to zamislivo, bez daljnjega. Ali, sasvim iskreno, vjerujem da je on svoj ugovor s Liverpoolom već produžio do 2050. godine", izjavio je Watzke.

Kopirati
Drag cursor here to close