Sve je spremno

Predsjednica Brazila: Politička kriza neće ugroziti Olimpijadu

Sport / Flash | 20. 04. 2016. u 06:47 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Brazilska predsjednica Dilma Rousseff poručila je da aktualna politička kriza neće ugroziti održavanje Olimpijskih igara nadolazećeg ljeta u Rio de Janeiru, piše Anadolija.

''Olimpijada će biti uspješna, sve potrebno za to smo već uradili“, izjavila je Rousseff u svom drugom obraćanju javnosti nakon što je u nedjelju Donji dom brazilskog parlamenta izglasao da se nastavi postupak procesuiranja predsjednice zbog korupcije, a što bi moglo dovesti do njene smjene.

Zbog spomenute političke krize predsjednica Rousseff je početkom tjedna otkazala planiranu posjetu Grčkoj gdje je trebala nazočiti paljenju olimpijske baklje pred njen polazak ka Rio u kojem će Olimpijada biti održana u kolovozu ove godine.

Poruka predsjednice da je Brazil, usprkos svim unutarnjim problemima, spreman za Olimpijadu je došla sam dan nakon što je Međunarodni olimpijski odbor (MOO) izrazio blagu zabrinutost za održavanje nekih olimpijskih natjecanja i kao primjer naveo nedostatak struje u dvorani za gimnastiku.

I sportski referent Rio de Janeira Agberto Guimaraes je izrazio nadu da će Olimpijske igre biti uspješna priča, ali je dodao da je jasno da sedmogodišnje pripreme za taj događaj nisu bile perfektne.

''Ne mogu vam trenutno jamčiti da sportaši neće imati nikakvih problema tijekom igara, kao ni službena izaslanstva“, kazao je Guimaraes.

Čelništvo MOO-a posjetilo je prošlog tjedna Rio i upoznalo se sa aktualnom situacijom u vezi sa posljednjim pripremama uoči Olimpijade, te je zaključeno da je 98 posto posla odrađeno.

Kopirati
Drag cursor here to close