Sutra debi

Prce spreman za povijesnu utakmicu: To moramo dobiti!

Sport / Rukomet | 15. 01. 2015. u 13:15 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svjetsko rukometno prvenstvo u Kataru otvara se večeras, a rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će svoj prvi povijesni susret na Svjetskom prvenstvu odigrati sutra protiv Irana u grandioznoj višenamjenskoj dvorani u gradu Lusail, udaljenom sjeverno od Dohe dvadesetak kilometra.

Ovo sportsko zdanje može da primi više od 15.000 gledatelja i naravno planirana je i za mnoge druge projekte i programe.

Od dolaska u Katar 4. siječnja rukometaši BiH imaju precizan program rada tijekom kojeg su izabranici Dragana Markovića odigrali tri utakmicu, a za izbornika je najvažnije da su svi igrači zdravi, tako je najveća njegova briga Nikola Prce sigurno spreman za premijerni nastup Zmajeva protiv reprezentacije Irana na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Izbornik Dragan Marković je istaknuo da se sve odvija povoljno i da se nije nadao tako brzom Prceovom oporavku nakon teške ozljede skočnog zgloba, koja se prelamala između operacije ili dugotrajne rehabilitacije.

“Igramo s Iranom i to moramo dobiti, ali treba znati da su ove utakmice sigurno najteže, pogotovo na otvaranju Svjetskog prvenstva. Znamo da je veliki pritisak na nama, ali kvalitetniji smo i mislim da ne bi trebalo biti problema, dok je druga utakmica sa Austrijom ključna za nas. Oni su ekipa koju je, po meni, najrealnije da dobijemo u našoj grupi i mislim da nam oni najviše leže - više nego Hrvatska, Makedonija i Tunis. Kada bismo krenuli sa dvije pobjede, mislim da bi u nastavak ušli totalno rasterećeno, a onda bi možda mogli još nekoga iznenaditi”, kaže Nikola Prce.

Sa njim u igri bh. rukometaši bi trebali vratiti onu ubojitost, koju je BiH imala u ključnim susretima s Islandom, tako da će neka pripremljena iznenađenja za bh. napad biti malo rasterećena u prvim utakmicama.

“Utakmica sa Iranom jedna je od povijesnih za nas kao prva utakmica na Svjetskom prvenstvu. Želimo ostaviti dobar utisak na dobar, ali znamo da imamo još puno posla do ostvarenja cilja. Naša grupa je izuzetno teška i naš plasman u drugi krug bit će jedna vrsta senzacije, ali mi nismo došli da budemo prolaznici i želimo ostvariti korak naprijed”, kazao je izbornik Marković u hotelu gdje su smještene reprezentacije.

Kopirati
Drag cursor here to close