Nezadovoljan u Realu

Povratak Ronalda u United sve izvjesniji!

Sport / Nogomet | 16. 09. 2014. u 10:10 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povratak nogometaša Reala iz Madrida Cristiana Ronalda u Manchester United sve je izvjesniji, prenijela je danas britanska televizija Sky.

Ugledni španjolski novinar Guillem Balague kazao je toj televiziji da je Ronaldo u posljednje vrijeme očigledno nezadovoljan i podsjetio da financijski uslovi transfera ne bi trebali predstavljati problem za United, prenosi Tanjug.

“Ronaldo je nesretan i to je i rekao. Malo poslije toga ispravio se i kazao kako nije baš tako mislio. U svakom slučaju, on nije sretan jer su iz kluba u prethodnih godinu dana otišli Mesut Ozil, Xabi Alonso i Angel di Maria”, objasnio je Balague.

Ronaldo je u Real iz Uniteda stigao u ljeto 2009. godine.

“Ronaldo očigledno smatra da u Realu veoma dobro radi svoj posao, ali se i sjeća da je u Unitedu uživao skoro kao da je malo dijete. On sanja povratak u United, a engleski klub sada nema problema s novcem”, istakao je španjolski novinar.

On je dodao da je još neizvjesno kada će se tučno Ronaldo vratiti u engleskog velikna.

“To prije svega ovisi od njega. Sigurno se neće desiti ovog ili sljedećeg mjeseca, ali jasno je da je sve spremno za njegov povratak”, zaključio je Balague.

Ronaldo je do sada za madridski klub odigrao 251 utakmicu i dao 256 golova, a prošle sezone osvojio je Ligu prvaka s Realom.

Kopirati
Drag cursor here to close