Rukomet

Povijesna pobjeda bh. rukometaša nad Iranom

Sport / Rukomet | 16. 01. 2015. u 13:47 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom je započela nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Izabranici izbornika Dragana Markovića su u prvom meču B-grupe SP-a u dvorani "Lusail" savladali reprezentaciju Irana sa 30:25 (12:16).

Najefikasniji u reprezentaciji BiH bili su Čelica sa šest, Ovčina i Karačić po četiri, te Malinović, Vražalić i Toromanović sa po tri pogotka, a u selekciji Irana Esteki sa šest te Rajabi i Kijani sa po tri gola.

Duško Čelica je proglašen igračem utakmice.

U preostalim utakmicama prvog kola u B-grupi danas od 15 sati igraju Makedonija i Tunis, a od 17 sati Hrvatska i Austrija.

Sljedeći meč bh. rukometaši igraju u subotu protiv Austrije (19.00).

Demirović: Izbornik Marković je znao što reći na poluvremenu utakmice protiv Irana

Bivši izbornik rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Halid Demirović pohvalio je rukometaše BiH koji su danas pobijedili reprezentaciju Irana u svom debitantskom nastupu na Svjetskom prvenstvu.

Izabranici izbornika Dragana Markovića pobijedili su Iran s 30:25 u prvom meču B-grupe SP-a u Kataru, iako su u prvom poluvremenu igrali loše i gubili s četiri razlike. Demirović vjeruje da je uzrok takvoj igri reprezentacije BiH nervoza koja je uzrokovala snažan tempo igre koji je više odgovarao brzim iranskim rukometašima.
''Velika trema na početku utakmice uzrokovala je silovit tempo igre u kojem su se bolje snašli iranski igrači. Igrali smo nervozno i napravili veliki broj tehničkih grešaka u napadu, što je Iran znao iskoristiti i okončati poluvrijeme rezultatom 16:12 u svoju korist'', objasnio je Demirović.

Iskusni rukometni strateg je naglasio da je Marković na poluvremenu znao što reći svojim rukometašima, koji su u drugo poluvrijeme ušli kao potpuno novi tim.

''U drugom poluvremenu smo zaigrali čvrstu obranu, bolje smo organizirali napade i postizali golove iz kontranapada. U prvih deset minuta drugog poluvremena napravili smo 7:0 i od tog trenutka mirno priveli utakmicu do kraja'', rekao je Demirović.

Dodao je da je pobjeda protiv Irana velika motivacija pred sutrašnji susret protiv Austrije, koju večeras očekuje teška utakmica protiv jednog od favorita prvenstva - reprezentacije Hrvatske.

''Austrijanci su mnogo jači od Irana, ali večeras igraju protiv Hrvatske i tu bi se mogli dosta iscrpiti. Ja sam uvjeren da će Austrija pružiti značajan otpor Hrvatima iako svi očekuju laku pobjedu Hrvatske. Austrija u svom sastavu ima sedam igrača iz njemačke lige, posjeduje kontinuitet u radu i sigurno je da su mnogo jači protivnik od Irana'', kazao je Demirović.

Zaključio je da BiH u sutrašnjem susretu protiv Austrijanaca mora igrati kao u drugom poluvremenu protiv Irana, ako ne i za nijansu bolje, te da će u slučaju pobjede bh. rukometašima biti ''otvorena vrata osmine finala''.

Rezultati 1. kola
Bosna i Hercegovina - Iran 30:25
Makedonija - Tunis 33:25
Hrvatska - Austrija 32:30

1. Makedonija 1 1 0 0 33:25 2
2. BiH 1 1 0 0 30:25 2
3. Hrvatska 1 1 0 0 32:30 2
4. Austrija 1 0 0 1 30:32 0
5. Iran 1 0 0 1 25:30 0
6. Tunis 1 0 0 1 25:33 0

Parovi 2. kola (17. 1.):
17.00 Iran - Makedonija
17.00 Tunis - Hrvatska
19.00 Austrija - BiH

 

Kopirati
Drag cursor here to close