portugal na penale

Portugal bez ijedne pobjede do polufinala!

Sport / Nogomet | 30. 06. 2016. u 21:51 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna reprezentacija Portugala izborila je plasman u polufinale Europskog prvenstva u Francuskoj.

Portugal je prošao nakon što je u četvrtfinalnom susretu u Marseilleu pobijedio Poljsku 5:3 boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon što je susret završio 1:1.

Poljska je povela već nakon minutu i 39 sekundi igre golom Roberta Lewandowskog koji je postigao drugi najbrži pogodak u povijesti europskih prvenstava.

Rekord i dalje drži bivši ruski reprezentativac Dimitri Kiričenko koji je na EP-u 2004. u Portugalu u susretu protiv Grčke zabio pogodak nakon 67 sekundi susreta. Izjednačio je Renato Sanchez u 33. minuti.

U nastavku susreta više nije bilo golova pa je susret ušao u produžetke, a kako niti u dodatnih pola sata nije bilo golova putnik u polufinale je dobiven izvođenjem jedanaesteraca.

Više znanja i sreće imali su Portugalci koji su realizirali svih pet udaraca s bijele točke. Za Portugal su bili precizni Cristiano Ronaldo, Sanchez, Moutinho, Nani i Quaresma, dok su kod Poljske zabili Lewandowski, Milik i Glik, a ključnim se pokazao promašaj Blaszczykowskog kome je Rui Patricio obranio udarac.

Zanimljivo, bio je to već peti susret Portugala na ovom prvenstvu koji je nakon 90 minuta igre završio bez pobjednika. Portugalci su remizirali sve tri utakmice u skupini, a bez pobjednika u 90 minuta je završio i njihov dvoboj osmine finala protiv Hrvatske.

Portugal će u polufinalu igrati protiv pobjednika susreta Belgija - Wales koji je na rasporedu 1. srpnja u Lilleu. Preostala dva četvrtfinalna ogleda su ovoga vikenda. U subotu se u Bordeauxu sastaju Italija i Njemačka, a u nedjelju u Saint Denisu igrat će Francuska i Island.

Kopirati
Drag cursor here to close