Visokih 3:0

Poraz od Arsenala raspršio Dinamove snove o proljeću u Europi

Sport / Nogomet | 24. 11. 2015. u 22:22 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poraz od Arsenala otjerao je Dinamove snove o proljeću u Europi, pomaknuo ih na sljedeću sezonu, kada će, nada se trener Zoran Mamić, njegova momčad biti još malo bolja.

Dinamo je u Londonu poražen s visokih 3:0. Domaća ekipa dominirala je od samog početka utakmice, pa je tako već do poluvremena stvorila prednost od dva gola.

Prvi gol pao je u 29. minuti, a za Arsenal je zabio Mesut Ozil, da bi samo četiri minute kasnije na 2:0 povisio Alexis Sanchez.

Sanchez je postavio i konačan rezultat 3:0 zgoditkom u 69. minuti.

It's all over at the Emirates tonight. Match report: arsn.al/pywPXU

Posted by Arsenal on Tuesday, November 24, 2015

''Čestitam Arsenalu na zasluženoj pobjedi, odigrali su jako dobro, iskoristili su našu pogrešku kod prvog gola, gdje smo mi na njihovoj polovici pokušali napraviti neko oduzimanje lopte, nažalost oni su iz toga izašli u kontru, to rade jako dobro. Onda drugi gol pogreška Sigalija...

Međutim ono što mene može u porazu donekle zadovoljiti je da se momčad nije raspala, pokušavali smo igrati, na momente imali posjed, glavu i rep, ali oni su stvarno prejaki. Junioru to nije prirodna pozicija i nije bio tako defanzivno raspoložen kao u prvoj utakmici, to je bio sigurno jedan od razloga poraza.

Ozil i Alexis su stvarno svjetski igrači, on u 90. minuti šprinta kao u prvoj, njihova pas igra također je vrhunska'', rekao je Mamić.

''Privilegija je biti na ovom stadionu i igrati protiv ovakvih protivnika, treba raditi. Mislim da smo ove godine pokazali da možemo nešto bolje, imali smo u nekim utakmicama glavu i rep, ali treba to još bolje'', kaže trener Dinama.

''Vidjet ćemo kakve će biti vremenske prilike, možda ćemo odmah u trening na glavnom terenu da ga izoremo i onemogućimo im pas igru'', našalio se Mamić u komentaru na utakmicu koja im predstoji protiv Bayerna.

''Mislim da smo u prvih pola sata bili ravnopravni, nažalost iz naše dvije pogreške primilo smo ta dva gola, to se kažnjava, nakon toga smo se jako teško vratili u igru. Izgubili smo bitku na sredini terena, oni imaju vrhunske igrače, ekstra klase, tako da je ovo na kraju realan rezultat.

Ne bih rekao da je ovo bila naša loša ili katastrofalna igra, jednostavno Arsenal je odlična momčad, vrh svjetskog nogometa i ovo je realno'', rekao je Domagoj Antolić.

''Bilo je očekivano da izgubimo, bolji su od nas, mislim da smo mi čak odigrali dosta dobru utakmicu. Znali smo koliko su opasni, pogotovo iz kontri. Možda bi bio i bolji rezultat da smo imali malo više sreće. Atmosfera i tsadion nisu utjecali na mene, kad krene utakmica ja osobno mislim samo na igru'', kaže Marko Rog.

Kopirati
Drag cursor here to close