Medalje

Ponos neumskog sporta: HVK Jadran Neum prvaci BiH u vaterpolu

Sport / Flash | 30. 06. 2015. u 10:57 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vaterpolisti HVK Jadran, u nedjelju večer vratili su se iz Banja Luke u svoj rodni Neum sa trofejom koji im je jedini nedostajao - titulom prvaka države. Momci koji igraju isključivo ponosnim srcem i dušom, donijeli su radost i veselje i okrunili Neum koji po prvi put ima seniorskog prvaka države, priopćeno je.

Finalna utakmica Prvenstva BiH u vaterpolu igrala se u subotu na Gradskom olimpijskom bazenu u Banja Luci, gdje je domaćin VK Banja Luka izgubila na peterce od HVK Jadrana 3:5

U regularnom vremenu je bilo 12:12, te se potom pristupilo izvođenju peteraca.
Pobjedničku momčad su predvodili, kapetan Ivo Bačić sa 4 gola te Jerko Čamo i Kristian Njavro sa po 2 zgoditka, dok su se pridružili i ostali momci te su strijelci po jednog pogotka bili: Mario Bačić, Krešimir Vuletić, Ivan Matić, Maroje Roko. Moramo napomenuti da je na golu bio odlični Josip Njavro, koji je u ključnim trenutcima držao ekipu u igri, ali i kada je najviše trebalo u četvrtoj seriji peteraca obranio udarac i dao Jadranu prednost koju je potvrdio Ivan Matić svojim zabijenim petercem, priopćeno je.

''Ja sam trenutno najsretniji čovjek na svijetu. Moj klub, moj grad imaju prvaka države, ma što ti više treba. Utakmica je bila napeta, ali presudila je naša hladnokrvnost jer u svakom trenutku smo znali što moramo činiti, a to krasi samo velike ekipe. Osobno sam sretan i kao trener ekipe, a još više kao igrač. Te pozivam sve da pomognu ovom našem kolektivu jer smo jedan zdrav sportski klub koji je magnet za trofeje'', izjavio je trener i sportski direktor Jadrana.

''Mislim da je presudila naša kvaliteta, iako se prijatelji iz Banja Luke pozivaju da smo iskusnija momčad, samo bi ih pozvao i rekao da u našoj početnoj momčadi su bila 3 momaka 1999 godište i na klupi još dvojica. Ali ne osvrćući se na to, ja sam jako ponosan jer smo donijeli prvi put titulu prvaka u naš grad. I mislim da od sada možemo samo naprijed'', rekao je Ivo Bačić, kapetan ekipe.

Najstariji i najtrofejniji sportski klub u Neumu, kroz koji je prošla sva neumska mladost, ove godine puni 21 godinu , i može se pohvaliti sa 60-ak članova od škole plivanja do seniora. Iz kluba poručuju da iako je njihov problem poznat svima, a to je nedostatak zatvorenog bazenskog kompleksa, oni nastavljaju još jače trenirati i nizati uspjehe.

Također, podsjetimo, da od osnivanja u lipnju 2013., Vaterpolo savez BiH je postao punopravni član LEN-a i samim time pobjednik prvenstva, odnosno HVK Jadran Neum ima pravo prijaviti se na kvalifikacijske turnire Lige prvaka.

M.M

Posted by HVK Jadran Neum on 29. lipanj 2015
Kopirati
Drag cursor here to close