kraj sezone za Bartru?

Policija polazi od ciljanog napada na Borussiju: Marc Bartra teže ozlijeđen?

Sport / Flash | 11. 04. 2017. u 22:03 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šef policije u Dortmundu Gregor Lange izjavio je u povodu eksplozije koja se dogodila za vijeme prolaska autobusa s igračima Borusije kako se mora uzeti u obzir da se radi o ciljanom napadu na ovaj tim.

"Večeras u 19.15 sati dogodile su se tri eksplozije u blizini hotela Borussije. Moramo poći od činjenice kako se radi o ciljanom napadu na ovu momčad. Uz pomoć specijalno obučenih pasa i iz zraka pregledavamo ovo područje. Još nije jasno koja je stvarna pozadina ovog napada", kazao je Lange, prenosi Bild.

Državna odvjetnica Sandra Lücke potvrdila je kako je u blizini mjesta napad pronađeno pismo u kojem mogući počinitelj preuzima odgovornost za napad. Provjerava se autentičnost ovog pisma, navodi ona, dodajući kako državno odvjetništvo provodi istragu zbog osnova sumnje za pokušaj ubojstva.

Istražitelji su tijekom večeri priopćili kako je pronađen još jedan sumnjivi predmet u istome području, odnosno u krugu od 500 metara od mjesta događaja.

Kako je njegov tim putem Twittera priopćio, Marc Bartra ipak zadobio nešto teže ozljede ruke, zbog čega je operiran, a Bild navodi kako mu zbog toga prijeti i pauza do kraja ove sezone.

"Izvršen je napad eksplozivom na naš momčadski autobus. Cijela je ekipa u šoku i nevjerici. Takve ti slike ne izlaze lako iz glave. Nadam se da će ekipa sutra ipak imati dovoljno snage za utakmicu. U ovakvoj kriznoj situaciji svi mi iz Borussije zbijamo svoje redove", kazao je za "Sky" predsjednik kluba Hans-Joachim Watzke.

Skupina igrača Borussije u šoku nakon izlaska iz autobusa

Mnogi klubovi i navijači uputili su poruke podrške Borussiji. Javili su se i predstavnici njemačke vlade, političkih stranaka, bivši igrači, a slavni engleski klub Liverpool uputio je riječi podrđške u svome stilu: You'll never walk alone!.

Kopirati
Drag cursor here to close