David Cup

Pogledajte slavlje hrvatskih tenisača usred SAD-a

Sport / Flash | 18. 07. 2016. u 10:35 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od 0:2 do 3:2, i to protiv SAD-a, i to u gostima! Velik, enzacionalan uspjeh napravila je hrvatska Davis cup reprezentacija, prvi put u svojoj povijesti preokrenuvši 0:2! Zasluga je to Marina Čilića, Ivana Dodiga i Borne Ćorića, koji je u odlučujućem meču svladao Jacka Socka.

Premda je prvoga dana pokleknuo protiv Socka, Marin Čilić je prvo u paru s SDodigom donio dramu, a onda protiv Isnera najavio veliki preokret...

"Nisam nikada vidio Isnera u tako dobrom izdanju kao u prvom setu. Bio sam stvarno u velikim problemima na servisu, ali sam se uspio dovući do tie-breaka i odigrati ga dobro. Znao sam koliko je bitan taj set i od tog trenutka stvari su krenule meni u korist. Zadnja dva seta sam odigrao fenomenalno."

"Navijači su bili fenomenalna podrška. Osjetili smo u subotu koliko su nam dali vjetar u leđa. Ja sam igrač koji uživa u takvoj atmosferi, iako možda na meču ne pokazujem toliko emocija. Takvo navijanje bilo je pomoć i na igralištu", prokomentirao je za Sportske novosti podršku pedesetak hrvatskih navijača u Portlandu Čilić.

Veliku priču zaključio je - Borna Ćorić.

"Moram biti iskren, sviđa mi se takav tip situacije. Volim to više nego igrati na nekom terenu daleko od publike i ljudi. Više mi se sviđaju velike pozornice, kad se igra za nešto važno. Kad je veći pritisak, očekivanja su velika. Sviđaju mi se takvi okršaji", odvažno će hrvatski 'matchwinner'.

????????????????????

Videozapis objavljuje Ivan Dodig (@ivan_dodig)Srp 17, 2016 u 7:34 PDT


"Nadam se da će publika i svi pratitelji tenisa prepoznati ovaj rezultat i da će htjeti vidjeti naše igrače na djelu. Nadam se da ne bi trebalo biti problema s ispunjavanjem tribina, gdje god igrali, i da ćemo imati veliku podršku, jer će nam trebati", rekao je hrvatski izbornik Željko Krajan za HRT.

Hrvatski teniski savez bi u dogovoru s igračima i izbornikom u sljedeća tri tjedna, do 5. kolovoza, trebao definirati u kojem će se gradu igrati i na kakvoj podlozi će Hrvatska od 16. do 18. rujna ugostiti Francuze.

Kopirati
Drag cursor here to close