Pred punom Pecarom

Podjela bodova u Hercegovačkom derbiju

Sport / Nogomet | 10. 08. 2016. u 20:47 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U posljednjoj utakmici 4. kola Premijer lige Široki Brijeg i Zrinjski na Pecari su podijelili bodove (1:1).

Široki je u utakmicu ušao bez pobjede ove sezone, Zrinjski s nizom od šest utakmica bez poraza u međusobnim duelima i nakon visokih 4:1 protiv Olimpica Pod bijelim brijegom.

Gosti su poveli golom Peke iz 35., Široki je u drugom dijelu izjednačio preko Barabana u 66. minuti.

Na tribinama je velike rivale dočekao pravi derbi - dekor, s tom razlikom da je iz sigurnosnih razloga južna tribina bila zatvorena, ali svejedno se na Pecari natiskalo 4.500 gledatelja. 

Početne postave nisu iznenadile, ako tu ne ubrojimo Mateja Sivrića, koji je na lijevom krilu Mostaraca zamijenio ozlijeđenog Ognjena Todorovića.

U prvih dvadeset minuta Zrinjski je imao izrazitu inicijativu, ali pravu priliku gosti su dočekali tek u 22. minuti kada je iz jedan na jedan duela Solde i Bilbije kao pobjednik izišao vratar domaćih.

U 25. minuti domaći su ostali bez ozlijeđenog Ivana Krstanovića kojeg je zamijenio Jure Ivanković.

Nesigurnost koju su domaći pokazivali od samog početka, u 35. minuti kulminirala je vodstvom Plemića - Ivan Peko, inače Širokobriježanin, oduzeo je loptu Josipu Barišiću i iz šesnaesterca zakucao loptu iza leđa Solde.

U 43. minuti Bilbija je mogao uduplati prednost, no pucao je preko gola, da bi zatim domaće izbivši loptu s gol linije spasio Barišić.

Prvu veliku priliku Široki je imao u 49. minuti kada je Ivanković tukao snažno ali nedovoljno precizno, no ta prilika nije previše pomogla da se domaći okuraže.

Čak što više, sljedeća opasna situacija viđena je pred njihovim golom - Mešanovićev udarac skinuo Soldo, ali odmah nakon toga Crnov je na drugoj strani zagrijao dlanove Kozića.

A onda - kolosalna prilika za Široki. Brekalo je nakon kornera već savladao Kozića, a Menalo, koji je tek ušao u igru, u prevelikoj želji da on potpiše pogodak loptu s dva metra glavom prebacio preko grede.

Izjednačenje je došlo niotkuda - Ivan Baraban je u 66. minuti efektno zahvatio loptu koja je do njega došla u visokom luku - Kozić je bio nemoćan.

Prethodno golu Bilbija je poprilično negodovao na odluku šefa mu Marinovića, koji je zamijenivši ga Peharom dao naznaku da zatvara utakmicu.

Zatim je u 75. minuti Stojkićev odličan pokušaj iz slobodnjaka skinuo raspoloženi Soldo, ali ni Kozić mu na drugoj strani nije ostao dužan kod dalekometnog pokušaja domaćih.

Široki Brijeg: Soldo, Barišić, Ćorić, Krstanović, Baraban (od 86. Plazonić), Wagner, Sesar (od 60. Menalo), Brekalo, Lončar, Bralić, Crnov.

Zrinjski: Kozić, Peko (od 90. Žeravica), Graovac, Tomić, Barić, Stojkić, Mešanović, Sivrić (od 83. Filipović), Petrak, Katanec, Bilbija (od 65. Pehar).

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Kopirati
Drag cursor here to close