vječiti derbi

Podbadanje uoči derbija: "Željo je više uložio u ekipi, na njima je pritisak"

Sport / Nogomet | 22. 04. 2016. u 12:52 S.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Sarajeva 107. gradski derbi koji će u nedjelju biti odigran na stadionu ''Asim Ferhatović Hase'' dočekuju u dobroj formi, s četiri uzastopne pobjede.

Ipak, na današnjoj konferenciji za medije trener Almir Hurtić i kapetan Sarajeva Haris Duljević nisu preuzeli ulogu favorita.

'U ekipi je stanje odlično, ozlijeđenih nema, iako smo imali naporne treninge. Svi su zdravi, spremni i željni da igraju utakmicu. Ne bih rekao da smo favorit protiv Željezničara. Oni su mnogo uložili u ekipu na polusezoni, mnogo više nego mi. Doveli su provjerene igrače i sada to moraju opravdati na terenu tako da mislim da je veći pritisak na Željezničaru. Možda mi u zadnjim utakmicama imamo nešto bolje rezultate, ali to ne gledam tako', rekao je šef struke FK Sarajevo.

Duljević se nada da će Sarajevo nastaviti u istom ritmu i protiv Željezničara.

'Željezničar ima dosta dobrih, iskusnih igrača. Morat ćemo se dobro braniti ako želimo ostvariti pobjedu. Derbi će vjerojatno odlučiti borba na sredini terena, a oba tima su jaka na tim pozicijama. Svi imamo svoje adute, ali ulogu favorita bih prepustio Željezničaru', izjavio je Duljević.

'U derbi moramo ući hladne glave i ostaviti srce na terenu i mislim da u tom slučaju rezultat neće izostati', izjavio je trener Željezničara Edis Mulalić.

Naglasio je da nema pritiska u ekipi uoči ove utakmice, ističući da nitko u klubu prije nekoliko kola nije ni sanjao da će igrati prvenstvenu utakmicu koja ih može približiti Europi. Kada je u pitanju nekoliko loših utakmica te eliminacija iz Kupa, Mulalić je kazao da će ova ekipa svoj puni potencijal pokazati u idućoj sezoni.

'Ekipa se ne pravi preko noći. Mislim da ćemo za godinu dana biti gdje je sada Sloboda. Mislim da smo na pravom putu', kazao je Mulalić.

Kapetan Željezničara Aleksandar Kosorić naglasio je da igrači moraju maksimalno koncentrirano ući u utakmicu te se nada povoljnom rezultatu.

'Derbi je za nas posebna poslastica. Svjesni smo značaja utakmice, prije svega zbog bodova. Prije nekoliko kola bili smo u velikom zaostatku, a sada smo došli u situaciju da se borimo za plasman u Europu', rekao je Kosorić.

Sarajevski derbi između Sarajeva i Željezničara će biti odigran u nedjelju na stadionu ''Asim Ferhatović Hase'' u 17 sati.

Parovi 26. kola
SUBOTA
Olimpic – Sloboda 16.00
Zrinjski – Vitez 17.00
Rudar – Borac 17.00
Travnik – Velež 17.00
Čelik – Radnik 17.00
Drina – Mladost
NEDJELJA
Sarajevo – Željezničar 17.00
Široki Brijeg – Slavija 20.00

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Kopirati
Drag cursor here to close