Hrvatska

Počinje HNL, kupnja ulaznice moguća samo uz osobni dokument

Sport / Nogomet | 15. 07. 2016. u 11:17 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmicom Slaven Belupo – Inter u petak navečer počinje nova sezona Hrvatske nogometne lige, a novost je što će sve ulaznice za prvenstvene susrete biti personalizirane, odnosno karta se neće moći kupiti bez predočenja osobnog dokumenta.

Klubovi Prve HNL ne smiju prodavati ulaznice osobama kojima je izrečena zaštitna mjera ili mjera opreza zabrane prisustvovanja nogometnim utakmicama, navodi Hina.

"Klubovi danas imaju infrastrukturalne preduvjete za provođenje ovakve odluke kakva postoji u naprednom nogometnom svijetu. Usmjereni smo prema nekoliko stotina sankcioniranih počinitelja i evidentiranih huligana, a odluka ima osnovu u odredbama postojećeg Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima", izjavio je na konferenciji za medije povjerenik za sigurnost Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Miroslav Marković.

Prema podacima koje posjeduje HNS, od 2008. do 2015. godine hrvatski klubovi i hrvatska reprezentacija Europskoj nogometnoj federaciji (UEFA) platili su ukupno 15 700 000 kuna (oko 2,1 milijuna eura) kazni zbog ponašanja navijača.

"Izravna šteta zbog igranja pred praznim tribinama broji se u desecima milijuna kuna, neizravna šteta hrvatskom gospodarstvu mjeri se u stotinama milijuna kuna, a šteta turizmu i ugledu Republike Hrvatske u svijetu je nemjerljiva", istaknuo je Marković.

Kopirati
Drag cursor here to close