mostarski šampion

Pobjednički povratak Lea Zovke: "Bilo je pitanje hoću li i nastupiti!"

Sport / Flash | 13. 10. 2015. u 10:59 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvostruki juniorski prvak BiH, seniorski prvak države u bodyclassicu, Mostarac Leo Zovko ponovno se natječe i ponovno pobjeđuje.

Zovko je nakon dvije godine pauze natjecanja u bodybuildingu nastupio na regionalnom natjecanju u Srbiji, Jagodina Openu, te odmah pomeo konkurenciju! Zovko je slavio prvo u svojoj kategoriji preko 180 cm u bodyclassicu, a onda osvojio zlato i u apsolutnoj kategoriji u bodyclassicu.

Tako se Zovko vratio u impresivnom stilu i pokazao je da je jedan od najboljih bodybuildera s ovih prostora, bez obzira na relativno dužu pauzu.

'Uzeo sam pauzu da se posvetim poslu, jer sam otvorio teretanu, ali i da otklonim neke nedostatke na sebe. Nabacio sam zadovoljavajuću mišićnu masu i jako sam zadovoljan nastupom u Jagodini', kaže za Bljesak.info Zovko.

Nekadašnji osvajač međunarodnog Toldi kupa pripremao se pet mjeseci sa svojim dugogodišnjim trenerom Sašom Draškovićem, no uoči natjecanja dogodio mu se skoro nerješiv problem, zbog kojeg je umalo propustio turnir.

'Tri tjedna prije početka natjecanja ozlijedio sam nogu i jedan mostarski liječnik kazao mi je kako zbog težine ozljede neću moći nastupiti u Srbiji. Bio sam očajan, no obratio sam se fizioterapeutu Darku Biliću koji je procijenio da se mogu oporaviti na vrijeme i da mi treba tjedan dana mirovanja. Srećom, tako je i bilo. Noga je izdržala i sada ne osjećam nikakve posljedice', prepričava svoju dramu za Bljesak.info Leo Zovko.

Sada dok je najspremniji mostarski tjelograditelj nastupit će na još dva velika turnira. Prvo će 26. listopada pokazati što zna na Trofeju Beograda, a onda će 31. ovog mjeseca nastupiti na tradicionalnom Brčko Openu.

Kopirati
Drag cursor here to close