U Banja Luci

Plivačica Veleža postala apsolutna prvakinja države

Sport / Flash | 21. 07. 2014. u 12:35 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog vikenda održalo se Ljetno prvenstvo BiH za mlađe juniore, juniore i apsolutnu kategoriju u Banja Luci. Boje Plivačkog kluba 'Velež' branilo je 12 natjecatelja. Osvojeno je ukupno 16 medalja, od čega 12 u štafetnim utrkama.

Plivačica 'Veleža', Indira Ćeranić (1995.), je osvojila prvo mjesto u disciplini 200 m slobodno i time postala apsolutna prvakinja države, što je odličan rezultat. Pored toga, Indira je postala i viceprvakinja na 50 m slobodno i 200 m mješovito, a na 100 m slobodno je bila treća.

Ženska štafeta u disciplini 4x100 m slobodno u sastavu Jelena Kandić, Emma Dizdarević, Iskra Alikalfić i Katja Ljepava je osvojila drugo mjesto u državi u kategoriji juniorki. Štafeta u disciplini 4x200 m slobodno u istom sastavu redoslijeda Iskra Alikalfić, Katja Ljepava, Jelena Kandić, Emma Dizdarević je zauzela drugo mjesto.

Ista štafeta u discplini 4x100 m mješovita redoslijeda Iskra Alikalfić, Emma Dizdarević, Katja Ljepava i Jelena Kandić je osvojila drugo mjesto, tj. srebrenu medalju. Pored spomenutih plivačica, na prvenstvu su se u sjajnom izdanju pokazali i Almedina Kljako, Chiara Marino, Džana Pobrić, Harun Zalihić, Todd Long, Ferid Rizvanović i Denial Kreso, navedeno je iz ovog kluba.

Kopirati
Drag cursor here to close