Miting

Plivači Veleža u Banja Luci osvojili osam medalja

Sport / Flash | 21. 03. 2016. u 12:30 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Banja luci je proteklog vikenda održano Zimsko državno prvenstvo Bosne i Hercegovine na malim bazenima (25 m) za kategorije ml. kadeta, kadeta, ml. juniora, juniora i seniora. Ukupno je nastupilo 12 klubova sa 363 plivača i plivačica.

Plivački klub 'Velež' je predstavljalo ukupno 12 natjecatelja od kojih je devet dječaka i tri djevojčice. Osvojili su ukupno osam medalja, jedna zlatna medalja, 4 srebrenih i 3 brončanih.

Najuspješnija natjecateljka je Elena Zovko koja je državna prvakinja u disciplini 50 m prsno, viceprvakinja u disciplinama 50 m i 100 m slobodno, 200 m leđno, te brončana medalja u disciplini 100 m prsno.

Najupješniji natjecatelj je Dino Stojanov koji je viceprvak u disciplini 50 m prsno i treće osvojeno mjesto u disciplini 100 m prsno sa odlično isplivanim vremenima.

Sarrah Nuspahić je osvojila treće mjesto u disciplini 100 m mješovito. "Broj osvojenih medalja je i viši od očekivanog s obzirom da nismo krenuli sa kompletnim sastavom tima, kao i činjenica da smo imali nekoliko četvrtih mjesta gdje nam je nedostajalo malo više sportske sreće.

Prezadovoljna sam krajnjim rezultatima i nadam se da ćemo na Ljetnom državnom prvenstvu napraviti još jedan korak naprijed", rekla je trenerica Marina Balić.

Osim osvajača medalja, fantastično su plivali i Danis Alikalfić, Bakir Bajgorić, Nina Ćerkić, Dino Dužević, Adel Grebović, Miralem Marić, Benjamin Muratović, Mirza Nuspahić i Harun Zalihić. Sa plivačima su bili njihove trenerice Marina Balić i Delila Kajtaz.

Kopirati
Drag cursor here to close