Dva mitinga

Plivači Orke donijeli nove medalje u Mostar

Sport / Flash | 27. 04. 2015. u 16:34 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog vikenda plivačice i plivači Kluba vodenih sportova 'Orka' iz Mostara sudjelovali su na jakom međunarodnom plivačkom mitingu '22. april' u Banja Luci, na kome je sudjelovanje uzelo preko 550 plivača iz osam europskih država Njemačke, Grčke, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Mađarske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

'Orka' je na ovom mitingu predstavljalo osam natjecatelja, i to: Ivo Marić, Leopold Dankić, Ahmet Stupac, Alanis Selimotić, Dino Jelin, Kerim Sadiković, Lana Kaniža i Teodora Stanković. Osvojili su ukupno 15 medalja i to osam zlatnih, dvije srebrene i pet brončanih odličja.
Osvajači medalja su:
- Teodora Stanković (2005.): šest zlatnih medalja u disciplinama 50 m slobodno, 200 m slobodno, 400 m slobodno, 50 m delfin, 100 m prsno i 200 m mješovito. Teodora je također osvojila pehar za najbolju plivačicu mitinga u kategoriji plivačica 10 godina i mlađe;
- Kerim Sadiković (2003.): dvije zlatne medalje u disciplinama 50 m prsno i 50 m leđno, dvije srebrene medalje u disciplinama 50 m delfin i 100 m prsno, dvije brončane medalje u disciplinama 50 m slobodno i 200 m prsno. Kerim je također osvojio drugo mjesto u ukupnom plasmanu, u kategoriji dječaka 12 godina i mlađi;
- Lana Kaniža (2003.): dvije brončane medalje u disciplinama 50 m prsno i 200 m prsno;
- Ahmet Stupac (2002.): brončana medalja u disciplini 200 m leđno.

Ostali plivači su u veoma jakoj konkurenciji u većini utrka otplivali svoja najbolja vremena, a vrijedi istaknuti rezultat od 512 bodova na utrci 50 m delfin koji je isplivao Ivo Marić (1999.) u vremenu 28.03, a koji mu je donio preliminarnu normu za buduće reprezentativne nastupe.

Ovo nije bilo jedino natjecanje na kome su učešće uzeli plivači 'Orke' proteklog vikenda. Naime, Anida Mahinić (2000.) je kao članica reprezentacije Bosne i Hercegovine nastupila na juniorskom Balkanskom prvenstvu u plivanju, koje se održalo u Rumunjskoj, gdje je zabilježila sjajne rezultate. Anida je u pratnji svoje trenerice Alene Ćemalović isplivala nova dva državna rekorda u disciplini 200 m leđno u vremenu 2:26.62 i u disciplini 100 m leđno u vremenu 1:07.92.

Ovo je Anidi ukupno deseti oboreni državni rekord u manje od mjesec dana. Rezultati koji svakako zavrjeđuju pažnju i poštovanje institucija koje se brinu o sportu i mladima u našoj županiji i našem gradu.

Iz Kluba zahvaljuju svima koji na bilo koji način pomažu rad ovog veoma uspješnog mostarskog kluba u ovim za sport u cjelini teškim vremenima. Posebnu zahvalnost iskazuju dekanu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru prof.dr. Mariju Vasilju i menadžmentu fakulteta na svesrdnoj pomoći i razumijevanju prilikom korištenja termina sveučilišnog bazena u Rodoču.

Klub u narednom razdoblju očekuju nova natjecanja u BiH i širom regije, a redovne aktivnosti u klubu i školi plivanja nastavljaju se po ustaljenim terminima i rasporedima.

Kopirati
Drag cursor here to close