Zrinjski-Legia 1:1

Plemići se ohrabrili za uzvrat u Varšavi

Sport / Nogomet | 12. 07. 2016. u 18:35 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jako dobru partiju pružio je Zrinjski u prvoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka protiv varšavske Legije. Pobjednika nije bilo, ali je i 1:1 rezultat koji Mostarcima daje nadu da u uzvratu mogu do prolaza.

Oko 6.000 gledatelja okupilo se po velikoj vrućini na stadionu Pod Bijelim brijegom.

Kozić – Barić, Jakovljević, Katanec, Stojkić – Petrak, Tomić – Peko, Bilbija, Todorović – Mešanović. Zrinjski je u duel krenuo s istim sastavom koji je u generalnoj probi savladao Olimpic – krenuo je čak i Ivan Peko koji je protiv Sarajlija slomio prst šake, pa je zaigrao sa zaštitom.

Poljaci su počeli s trojicom igrača koji su ovo ljeta igrali na euru u Francuskoj – Poljakom Jadlowiecom, Slovakom Dudom i Mađarom Nikolićem.

Prvu priliku Zrinjski je imao u 6. minuti, kada je Nemanja Bilbija slabo izveo slobodnjak, a dvije minute kasnije opasno je bilo na drugoj strani – Duda je prošao po desnoj strani i oštro ubacio, a Kozić odbio. Dosta slabije domaći je vratar reagirao kod kornera koji je uslijedio, ali Poljaci se u gužvi nisu snašli.

Do 16. minute nismo vidjeli ništa, a onda je Peko solo prodorom uzbunio obranu Legije, no snašli su se gosti i u zadnji tren blokirali njegov udarac iz šesnaesterca.

U 27. minuti tribine su živnule nakon prodora Mešanovića i kontakta sa domaćim braničem u kaznenom prostoru, no sudac je pokazao na korner. Na drugoj strani je zatim sijevnulo nakon pokušaja Hloušeka, nakon čega se španjolski sudac Gomez ipak oglasio – ali radi pauze za osvježenje za igrače.

Bili su to trenuci utakmice kada je briljirao Brazilac u redovima Legije, Guilherme – iznudio je žute kartone Stojkića, Todorovića i Bilbije te u par navrata napravio malu paniku u redovima Plemića, koji su do poluvremena ipak sačuvali živce… i mrežu.

Prvu izmjenu trener Legije Besnik Hasi napravio je odmah na poluvremenu, kada je umjesto Malarza ušao Cierzniak, a uskoro se dogodila i promjena na semaforu – igrala se 49. minuta kada je Moulin loptu gurnuo desno do Nikolića, a ovaj iskosa zakucao loptu u mrežu.


0-1 Nemanja Nikolić Goal HD - Zrinjski 0-1... by sporttivi

Djelovalo je da Mostarci u tim trenucima plešu na rubu ponora, Poljaci su se razigrali, ali i opustili – najprije je Stojkić na dodavanje Tomića u 56. minuti šutirao s ruba peterca, što je Cierzniak skinuo, da bi minutu kasnije bio nemoćan. Iz kuta je ubacio Bilbija, a viši u skoku od ostalih bio je Katanec koji je zabio za 1:1.


1-1 Matija Katanec Goal HD - Zrinjski 1-1 Legia... by sporttivi

U 69. minuti trener Vinko Marinović izvršio je prvu izmjenu. Todorovića je zamijenio Filipović – pljesak se nije ni utišao, a Nikolićev udarac i Kozićeva obrana izazvali su kolektivni uzdah. Dugo očekivano, drugo osvježenje za igrače došlo je u 73. minuti, a onda je Marinović ponovno osvježio svoj tim – od 81. umjesto Peke je ušao Žeravica.

Poljaci su se u završnici povukli, Marinović ih je uvođenjem Arežine umjesto Bilbije namjeravao dodatno gurnuti natrag, no Plemići do pobjede ipak nisu mogli.

Uzvrat u Varšavi igra se idućeg utorka od 20.45 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close