Nije siguran

Platini razmišlja o kandidaturi za predsjednika FIFA-e?

Sport / Nogomet | 28. 08. 2013. u 15:52 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Europske nogometne unije (UEFA) Michel Platini rekao je danas da nije siguran hoće li se kandidirati za mjesto prvog čovjeka Svjetske nogometne federacije (FIFA) za dvije godine, kada istekne mandat Seppu Blatteru, prenosi francuski Le Ekip.

"Trenutno sam u dilemi. Više o tome reći ću na sastanku Izvršnog komiteta UEFA-e u Dubrovniku, koji se održava 19. i 20. rujna. Dužan sam izraziti mišljenje jer svi to od mene očekuju, ali to neće biti laka odluka. Moram vidjeti hoće li to biti prava stvar za nogomet, jer sam veoma sretan kao predsjednik UEFA-e", rekao je Platini.

Platini je izjavio da ga Sepp Blatter vidi kao svog nasljednika, prenosi Tanjug.

"Bio sam tri puta izabran za najboljeg na svijetu, ali kao nogometaš, ne kao i dužnosnik. Nisam siguran što će se dogoditi, ali ću odluku donijeti bez konsultacija sa Blatterom. On je rekao da će se povući poslije mandata, ali konačnu odluku donijet će poslije Svjetskog prvenstva u Brazilu. Sepp je rekao da sam ja njegov legitimni nasljednik na mjestu predsjednika FIFA-e", zaključio je Platini.

On je došao na čelo UEFA-e 2007. godine kada je pobijedio Šveđanina Lennarta Johanssona , a Sepp Blatter je predsjednik FIFA-e od 1998. godine kada je došao umjesto Brazilca Joaoa Havelangea.

Kopirati
Drag cursor here to close