''Jedini imam viziju''

Platini: Pojedinci me žele spriječiti da dođem na čelo FIFA-e

Sport / Nogomet | 29. 10. 2015. u 15:50 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Michel Platini, aktualni predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) koji je pod suspenzijom, danas je izjavio da je on jedini koji ima viziju kako voditi Svjetsku nogometnu federaciju (FIFA) nakon skandala sa korupcijom, javlja Anadolu Agency (AA).

Francuz, koji se kandidirao za predsjednika FIFA, naglasio je da ima previše oponenata koji misle da prvi čovjek svjetskog nogometa ne treba biti bivši igrač.

"Nisam u kaznenoj koloniji ili u sibirskom Gulagu. Ova suspenzija me spriječava da vodim kampanju i vodim ravnopravnu borbu sa ostalim kandidatima. Čak i ako ne mogu voditi kampanju, smatram da sam legitimni kandidat", rekao je Platini za britanske medije komentirajući njegovu 90-dnevnu suspenziju koju mu je izrekao Etički odbor FIFA-e.

Prvi čovjek UEFA, koji zbog suspenzije ne može obavljati svoju funkciju, naglasio je da usprkos pritiscima neće odustati od kandidature za predsjednika FIFA.

"Određeni ljudi me žele spriječiti, jer znaju da imam najviše šansi da postanem predsjednik FIFA-e. Imam utisak da ne žele bivše igrače u FIFA-i, kao da ne žele nogomet vratiti igračima. Ali, ja sam jedini koji ima viziju baš preko nogometa. Uz svu skromnost smatram da sam ja najbolja osoba za pokretanje svjetskog nogometa", kazao je Platini.

Uz Platinija suspenziju od 90 dana dobio je i Sepp Blatter, dugogodišnji predsjednik FIFA. Naime, FIFA i švicarsko tužiteljstvo istražuje Blatterovu isplatu Platiniju od dva milijuna švicarskih franaka 2011. godine.

Platini je objasnio kako se radi od dugu za njegove poslove koje je obavljao od 1998. do 2002. godine. No, nakon toga je postavljeno pitanje zbog čega je Blatter čekao devet godina da mu isplati novac, na osnovu njihovog usmenog dogovora.

Osim Platinija u igri za Blatterovog nasljednika je još šest kandidata. Izbori za predsjednika FIFA održat će se na izvanrednom kongresu 26. veljače naredne godine.

Kopirati
Drag cursor here to close