FIFA

Pirotehnika protiv Gibraltara koštala NS BiH 28.500 švicarskih franaka

Sport / Nogomet | 28. 04. 2017. u 11:45 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) kaznila je Nogometni savez BiH s 28.500 švicarskih franaka zbog kršenja pravilnika o sigurnosti na kvalifikacijskoj utakmici BiH – Gibraltar, odigranoj u Zenici 25. ožujka.

U odluci FIFA-e se posebno je naglašen problem upotrebe pirotehnike na sjevernoj tribini stadiona Bilino polje, a dalje se navodi da se u narednom periodu za ovakve prekršaje mogu očekivati i strožije kazne, saopćeno je iz NSBiH.

Tako visoka kazna je i očekivana, jer je Disciplinska komisija FIFA-e poslije utakmice Grčka - BiH oštro upozorila NS BiH na kontinuitet nedozvoljene upotrebe pirotehnike na utakmicama reprezentativnih selekcija, kao i konstantno kršenje pravilnika i ponašanje dijela navijača još od utakmice s Izraelom odigrane u Zenici u prošlim kvalifikacijama za evropsko prvenstvo.

NSBiH u prošloj godini izdvojio blizu 100.000 maraka za slične prekršaje na utakmicama protiv Estonije, Cipra i Grčke.

Čelnici NS BiH su zabrinuti da bi iduća kazna mogla podrazumijevati prazne tribiname ili oduzmanje bodova, što bi svakako umanjilo šanse Zmajevima da se na terenu izbore za nastupe na velikim natjecanjima, navodi se u saopćenju iz NSBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close