110. gradski

Petrović i Janjoš zadovoljni derbijem, ali ne i rezultatom

Sport / Nogomet | 15. 04. 2017. u 22:33 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Željezničar i Sarajevo večeras su na ''Grbavici'' remizirali u 110. vječitom derbiju, a treneri obje ekipe zadovoljni su onim što su njihovi igrači prikazali na terenu, ali ne i konačnim rezultatom.

Trener Željezničara Slavko Petrović smatra da je njegova ekipa odigrala najofanzivnije i najbolje prvo poluvrijeme u ovoj sezoni, ali da su obje ekipe imale svoje uspone i padove.

"Derbi je bio mnogo bolji od mog prvog koji se igrao na Koševu. Ova utakmica je bila dobra reklama za sarajevski derbi i žao mi je što nije bilo golova. Oba tima su mogla osvojiti tri boda, a najviše je večeras profitirao Zrinjski. Mislim da umor nije mnogo utjecao na igru, ali vjerojatno je u ključnim trenucima uzrokovao gubitak koncentracije zbog čega se igrači nisu najbolje snalazili", izjavio je Petrović.

Trener Sarajeva Mehmed Janjoš je apelirao na klubove da se ne ponovi situacija da navijači nekog od klubova bojkotira utakmicu, kao što je večeras bio slučaj s navijačima Sarajeva.

"Moji igrači su večeras igrali protiv cijelog stadiona. Ovo se ne bi trebalo ponoviti, nogomet se igra zbog navijača. Atmosfera bi večeras bila mnogo bolja da su tu bile Horde zla", rekao je Janjoš.

Strateg dodaje da su obje ekipe pokazale da su opravdano u vrhu ljestvice, ali da je Sarajevo imalo ''zrelije'' prilike.

"Još uvijek nije ništa gotovo. Zrinjski je u prednosti, ali do kraja ima još 18 bodova u igri i sigurno je da ćemo se svi ravnopravno boriti", zaključio je Janjoš.

Nakon večerašnjeg remija prvo mjesto na ligaškoj tabeli zauzima ekipa Zrinjskog s 53 boda, Željezničar je drugi s bodom manje, a Sarajevo treće sa 49 bodova.  

Kopirati
Drag cursor here to close