Prijem za viceprvaka

Petar Zadro je u judu ono što je Messi u nogometu

Sport / Ostali sportovi | 28. 06. 2012. u 14:43 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ljubo Bešlić gradonačelnik Grada Mostara i Hasan Šišić, predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara organizirali su prijem za Petra Zadru, člana Judo kluba "Borsa" povodom osvajanja 2. mjesta na Europskom prvenstvu za kadete i kadetkinje koje je proteklog vikenda održano u Baru, Crna Gora.

U Sportskom savezu grada Mostara, viceprvaku Europe, Bešlić je uručio prigodno priznanje i knjigu, dok je na druženju nakon svečanosti obećana i konkretna pomoć. U neformalnom razgovoru između gradonačelnika i predsjednika Sportskog saveza i ljudi iz Judo kluba Borsa, spomenuto je mnoštvo problema s kojima su susreću mladi sportaši, ne samo iz Mostara, nego iz čitave države.

- Pero ima priznanje kao vrhunski sportaš jedino u školi. On je perjanica našega sporta koji je kao Messi u nogometu sada Petar u judu. Ako ostane na ovome da ga financira samo obitelj i njegov otac, nažalost bojim se da će završiti tamo gdje su i drugi koji su nastupali prije Pere. Pero je jako dobar temelj i šteta bi bilo da kao i drugi ode i nastupa za neke od zemalja u susjedstvu'' rekao je ovom prigodom Enver Kukuruzović član Upravnog odbora Sportskog saveza ispred borilačkih sportova i ujedno predsjednik Judo kluba Mostar.

Kukuruzović je istaknuo kako ga samo želja Pere i njegovog oca da ostanu na svome drže ovdje. ''On bi u Hrvatskoj imao status vrhunskog sportaša, stipendiju … Ne traži on ovdje ono što bi mogao dobiti u Hrvatskoj, ali bar dio onoga što mu realno i pripada. Mi još nismo marke dobili od Olimpijskog komiteta da se realiziraju ovi projekti koje imamo za Peru, rekao je Kukuruzović u razgovoru.

- Nažalost u BiH imamo malo razumijevanja za stvari koje vrše promociju BiH. Jedna od tih stvari je sport. Bez uređenog sustava i bez našeg zajedničkog pritiska da se sustav uredi, teško se stvari mogu promijeniti, rekao je Bešlić. Dodao je kako će učiniti sve što je u njegovoj moći da pomogne ovome mladom sportašu i omogući mu normalne uvjete za treniranje i natjecanje.

- Ovo mi je za sada drugi nastup i prva medalja na europskom prvenstvu. Veoma sam zadovoljan. Bila je jaka konkurencija, tu su bile velesile, Rusija, Gruzija, Armenija … Sve su borbe bile teške. Natjecatelji su bili maksimalno spremni. Najteža mi je borba bila u prvom kolu kojom se probija led, ako nju pobijedite znate da ste na dobrom putu. Najvjerojatnije da ću nastupati na balkanskom i europskom prvenstvu za juniore, rekao nam je Petar Zadro.

Kopirati
Drag cursor here to close