Judo

Petar Zadro ispao s Europskog prvenstva nakon druge borbe

Sport / Ostali sportovi | 20. 04. 2017. u 14:26 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Europskom seniorskom prvenstvu u judou, koje je u četvrtak počelo u Varšavi, prvi od pet bosanskohercegovačkih predstavnika nastupio je Petar Zadro.

U kategoriji do 66 kilograma, 21-godišnji Mostarac, član Judo kluba Borsa, sudjelovanje na EP-u završio je u drugom kolu. Na startu turnira pobijedio je Jusufa Nurkovića iz Crne Gore, dok je u sljedećoj borbi poražen od Slovenca Adriana Gomboca.

U petak će nastupiti Aleksandra Samardžić, koja će se u kategoriji do 70 kilograma u drugo kolu boriti protiv Loriane Kuka s Kosova.

Prostalih troje bh. predstavnika na borilište će izaći u subotu, posljednjeg dana natjecanja. U kategoriji do 100 kilograma Borislav Bogdanić će se u prvom kolu boriti protiv Slovaka Milana Randla, Harun Sadiković (više od 100 kilograma) će za protivnika imati Azerbejdžanca Ušangi Kokaurija, dok će se naša najbolja judašica Larisa Cerić u najtežoj ženskoj kategoroiji više od 78 kilograma na startu eliminacija sastati s Hrvaticom Ivanom Marinić.

Ukoliko prođe prvu prepreku, u drugom kolu je očekuju Bjeloruskinja Marina Sluckaja, Ruskinja Ksenija Čibisova ili Njemica Kristin Buessow.

U kategoriji preko 78 kilograma prijavljeno je 17 natjecateljica, a prva favoritkinja je olimpijska pobjednica iz Rio de Janeira Francuskinja Emilie Andeol.

Na EP-u sudjeluje više od 400 judaša i judašica iz 42 zemlje.

Kopirati
Drag cursor here to close