Borsa

Petar Zadro brončani na Europskom kupu u Mađarskoj

Sport / Ostali sportovi | 13. 07. 2015. u 10:44 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član judo kluba "Borsa" - Petar Zadro ovog je vikenda nastupio na Europskom judo kupu u Paksu u Mađarskoj te ponovno osvijetlio obraz grada Mostara i BiH. Na EK je nastupilo 25 reprezentacija iz Europe, a kup su uveličale i dvije velike reprezentacije sa drugog kontitnenta i to reprezentacija SAD-a i Kanade.

U Petrovoj kategoriji nastupalo je 50 boraca, a uz 5 pobijeda i 1 poraz Zadro je ponovno napravio veliki rezultat te se popeo na tron najboljih u Europi. U 1. kolu Petar pobijeđuje Mađara Cseh Marka, zatim u 2. kolu Srbina Marka Grandića. U 3. kolu pobijeđuje Nizozemca Schipper Roya, a u 4. kolu Bugara Bisharov Ivana. U polufinalnom meču protiv Njemca Karle Davida gubi borbu, te u borbi za 3. mjesto pobijeđuje također reprezentativca Njemačke Krischke Johannes-a.

Petar nakon 2 mjeseca oporavka od ozljede ponovno blista na borilištu, a prisjetimo se da je prije 15 dana kvalitetu potvrdio osvojivši zlatnu medalju na prvenstvu Balkana za juniore u Srbiji. Petar se za ova natjecanja spremao isključivo u matičnog klubu - jk "Borsa", te je na taj način opet potrvrdio i kvalitet samog rada u klubu.

Ovo je ujedno i jedan od najjačih judo turnira u Europi za borce do 21 godinu (Europski judo kupovi), a ima ih ukupno šest u šest različitih država i to u Italiji, Mađarskoj, Poljskoj, Rumunjskoj, Njemačkoj i Češkoj.

"Velika je stvar otići na ovakva natjecanja, a daleko veća osvojiti medalju na njemu. U nepunih 10 godina rada napravili smo povijesne rezultate za naš grad ,kada su u pitanju Olimpijski sportovi, za koje se ne mogu pohvaliti sportski klubovi koji postoje decenijama. Počeli smo trenirati u "šupi", a sada imamo najbolje uvijete u ovom dijelu Europe. Sustavno gradimo još bolje uvijete te u budućnosti planiramo otvarati i razne športske škole i "zapadne" modele kako bi se ispunio i sam motiv nastanka ovog kluba, što i često ponavljamo, a to je odgoj djece i razvijanje kvalitetne mladeži u našem narodu." naveli su iz Borse.

Judo klub "Borsa" Mostar iz dana u dan pokazuje kako opravdano nosi epitet najuspješnijeg sportskog kolektiva grada Mostara, a i daleko šire. Od svog osnutka 2006. godine do danas iznjedrio je 94 zlatne medalje na državnim prvenstvima u svim uzrasnim kategorijama, 18 balkanskih medalja, te 7 medalja sa Europskih kupova i Europskih prvenstava, tri puta 5. mjesto u Europi te dva 9. mjesta u Svijetu. Borsa je do sada nastupala u preko 25 zemalja, a u svom klupskom asortimanu broji stotine klubskih pehara i priznanja, te preko 4000 medalja koje su osvojili džudaši Borse na međunarodnim judo turnirima u nepunih 10 godina postojanja. Odlična organizacija kluba omogućuje da ove godine nastupe na 52 judo turnira i to u 13 različitih zemalja Svijeta.

Kopirati
Drag cursor here to close