Dobri rezultati

Pet Čapljinaca istrčalo banjalučki polumaraton

Sport / Flash | 10. 05. 2016. u 13:57 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugo izdanje Banjalučkog polumaratona je još jednom potvrdilo koliko se rekreativno trčanje kao sport omasovljuje posljednjih par godina u regiji.

Ulicama Banja Luke je u nedjelju trčalo oko 5.000 ljudi iz 40 zemalja na tri utrke (polumaraton, štafetni polumaraton gdje četiri trkača dijele dionicu od 21,1km i Fun run na 3km). Nastupile su tri olimpijke (Lucia Kimani iz BiH, Ana Subotić iz Srbije i Slađana Perunović iz Crne Gore će trčati maraton predstojećeg ljeta na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru) i ukupno oko 40 elitnih trkača.

Polumaraton u Banja Luci je završilo 990 trkača, a među njima je bilo i pet Čapljinaca. To su: Ersan Bijedić (vrijeme: 1 sat, 31 minuta i 55 sekundi), Ivica Šimunović (1:59:55), Martin Limov (2:01:37), Michael Holstead (2:17:27) i Samantha Holstead (2:35:43).

''Osobito mi je zadovoljstvo da se još Čapljinaca krenulo baviti ovim sportom, a po najavama uskoro bi mogli imati i nove dugoprugaše iz našeg grada. Osobno sam ponovno nastupio uz potporu načelnika općine Čapljina, dr. Smiljana Vidića, i zadovoljan sam činjenicom da sam završio još jednu utrku, jer nam je to svima prvenstveni cilj, ali nisam zadovoljan rezultatom jer sam mislio da ću trčati 1:28 ili 1:27. Na slabije vrijeme u odnosu na Dubrovački polumaraton (1:29:25) sedam dana prije, a koji ima i zahtjevniju stazu od Banjolučkog, je utjecao nedovoljni oporavak poslije te utrke, a pomalo i vrućina u Banja Luci. Konačnih 1:31:55 je bilo dovoljno za 56. mjesto'', istaknuo je Ersan Bijedić za Bljesak.info.

Čapljincu Ivici Šimunoviću ovo je bio prvi polumaraton te ističe kako mu je motivacija bila humanitarna Metkovačka božićna utrka ''gdje je osjetio ljubav prema ovakvim događanjima''.

''Prije ovoga bio sam samo gledatelj na Sarajevskom polumaratonu prateći Micka i Samantu, pa sam htio i sam sudjelovati, okušati se, jer na ovakvim manifestacijama vlada nevjerojatna atmosfera i sama pozitivna energija'', ističe za naš portal Ivica.

Dodaje i kako se na Banjalučkom maratonu osjećao jako umorno i da je prvih 10-15 minuta samo pokušavao vratiti dah i ohladiti tijelo kako je bilo jako vruće za vrijeme utrke.

''Tek nakon toga osjećao sam takvu radost jer u životu nisam pomislio da ću ikada istrčati ovakvo nešto. Imao sam tri cilja - prvo da istrčim do kraja, onda da istrčim za dva sata i 15 minuta i zadnja želja mi je bila da ostvarim vrijeme ispod dva sata, što se na kraju i dogodilo gledajući na vrijeme čipa kojeg sam nosio koji pokazuje samo pet sekundi ispod dva sata. Htio bi preporučiti i ohrabriti sve one koji vole trčati da budu odvažni, dobro se pripreme i prijave na polumaraton. Onaj osjećaj zadovoljstva i spoznaje da si uspio se ne može usporediti'', govori Ivica za Bljesak.info.

I Mick Holstead, koji godinama živi i radi u Čapljini, ističe kako se osjeća sjajno nakon što je istrčao tri polumaratona u BiH (Sarajevski, Zenički i ovaj Banjalučki) te dodaje kako je to također odličan način za istraživanje BiH.

''Palo mi je na pamet da istrčim polumaraton kad sam napunio pedeset godinu samo da pokažem da ja to mogu. Kad sam bio mlađi nisam volio trčanje, ali sam osjetio zadovoljstvo da pobijedim izazov da u pedesetoj godini života istrčim polumaraton. Također, htio sam ohrabriti i svoju kćer da učini nešto na što bi bila ponosna, nešto što ne može postići veliki broj ljudi. Ponosan sam na nju, istrčala je sa mnom sva tri polumaratona i dva puta me pobijedila'', ističe Mick koji dodaje kako poslije svake utrke sam sebi kaže ''Nikad više''.

''Međutim, nakon par dana, kad se oporavim, sam sebi kažem 'Pa možda mogu još jednom', tako da ću vjerojatno opet trčati polumaraton. Ali smo još jednom!'', zaključuje kroz smijeh Mick razgovor za Bljesak.info.

U Banja Luci je pobijedio Kenijac Hillary Kiptum Maiyo Kimaiyo sa novim rekordom staze (1:04:03), a u ženskoj konkurenciji njegova sunarodnjakinja Christine Moraa Oigo (1:13:35). Najbolji bh., ali i trkač s prostora Balkana, je bio četvrtoplasirani Srđan Samardžić s vremenom 1:10:52, a trkačica Brankica Predragović (ukupno 83., ali 9. u ženskoj konkurenciji) s vremenom 1:36:40.

Kopirati
Drag cursor here to close