Dan nakon Legije

Peko: U Varšavi će biti teže, ali znamo da i dalje imamo šansu

Sport / Flash | 13. 07. 2016. u 10:09 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski je jučer protiv Legije odigrao hrabro…, drugo poluvrijeme. U prvom je prevelik respekt prema Poljacima bio osjetan i to je ono zbog čega Pod Bijelim brijegom žale. Pa ipak, Ivan Peko, jedan od najboljih u taboru Plemića, vjeruje da šansa za prolaz dalje nije ispuštena.

“Peko je odigrao izvanrednu utakmicu, a treba znati da je igrao nakon otvorenog loma prsta šake”, nahvalio je trener Vinko Marinović svog veznjaka koji je također bio zadovoljan svojom minutažom.

“Ruka je u redu, ali sve ostalo me boli”, rekao je kroz smijeh i pojasnio: “Nisam dugo igrao pa sam imao manjih problema s grčevima, ali prešao sam preko svega i ispalo je dobro”.

Rezultat, domaćih 1:1, nije izbacio Zrinjski iz duela, ali moglo je bolje…

“Previše smo ih respektirali u prvom poluvremenu, to nam je žao. Ali vidjeli smo da se može s njima. Brazilac Guilherme je pokazao da je jedan od igrača na kojeg moramo obratiti posebnu pozornost, ali i ova trojica koja su igrala na Euru su jako opasni…, s tim da je bilo primjetno da nakon Eura nisu odradili dovoljan broj treninga s momčadi”.

 "Ruka je bila, vidio sam kasnije na snimci", komentirao je Peko situacija s kraja utakmice u kaznenom prostoru Poljaka te dodao: “Ali nisam siguran da bih i ja ono svirao, bilo je teško to vidjeti u gužvi”

Uzvrat? Bit će teže. Peko je toga svjestan.

“U Varšavi će nam sigurno biti teže i to iz nekoliko razloga. Oni igraju kući, imat će vremena da se dodatno dignu i tamo neće biti ove naše sparine…, mada ni nama ovdje to nije pomoglo. Vjerojatno će krenuti puno agresivnije od početka, ali to može biti i dvosjekli mač…, otvorit će nam šansu preko kontri”

Ono što je trener Marinović najavio uoči duela se i obistinilo – Legia je 'tanja' kod prekida, Katanec im je zabio upravo iz kornera. Je li to neka smjernica za uzvrat, Peko nije siguran…

“Nisu niski, ni njihovi stoperi, ni bekovi. Ali eto, izgleda da zaista imaju problema s prekidima. To je bilo vidljivo i u porazu od Lecha u Superkupu Poljske. Pokušat ćemo to ponovno iskoristiti”.

Šanse Zrinjskog sada su umanjene, ali ne znatno. Ofenzivni veznjak Plemića vjeruje da on i suigrači i dalje imaju šansu vidjeti 3. pretkolo, a to nijednom bh. prvaku nije pošlo za rukom još od 2008. i Modriče…

“Oni su sada bliži prolazu. Možda više nije 50:50 nego više na njihovu stranu…, ali nema veze. Mi u Varšavi nemamo što izgubiti”.

Kopirati
Drag cursor here to close