Međuvjerska

Papa organizira utakmicu za mir

Sport / Nogomet | 27. 08. 2014. u 07:53 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Papa Franjo odašilje novi poziv za mir ovoga puta kroz nogometnu utakmicu koja će se održati u ponedjeljak, 1. rujna, na olimpijskom stadionu u Rimu.

Bit će to međuvjerska utakmica za mir pošto će sudjelovati nogometaši sve tri monoteističke religije, a nastupit će slavni sadašnji i bivši nogometaši.

Papa Franjo je organiziranje utakmice povjerio argentinskom nogometašu, dugogodišnjem kapetanu Intera, Javieru Zanettiju, koji je izjavio kako je već pedesetak nogometaša svijeta prihvatilo poziv.

Ima i onih koji su odbili poziv, kao što je egipatski nogometaš Al Ahly Mohamed Abou Treika, koji ne želi igrati s izraelskim nogometašima, a igrat će Yossi Benayoun.

Među onima koji su prihvatili poziv su Lionel Messi, David Trezeguet, Andrey Shevchenko, Andrea Pirlo, Pippo Inzaghi, Ezequiel Lavezzi itd.

Papa Franjo neće biti na stadionu i neće gledati ni tv-prijenos, ali će primiti sve nogometaše u ponedjeljak poslije podne u dvorani Pavla VI. u kojoj se održavaju opće audijencije.

Sredstva prikupljena od ulaznica, te donirana za vrijeme utakmice bit će namijenjena projektima dobrotvornih zaklada, javljaju agencije.

Kopirati
Drag cursor here to close