Mladi košarkaši

Pandža: Ostvarili smo cilj, ali ne mislimo na tome stati

Sport / Košarka | 13. 08. 2015. u 09:44 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavila je s uspješnim nastupima na Europskom prvenstvu za igrače do 16 godina u Litvi.

Nakon trijumfa nad reprezentacijom Francuske kojoj su se revanširali za poraz iz četvrtfinala prošlogodišnjeg EP-a, mladi bh. košarkaši sinoć su svladali Hrvatsku i plasirali se u među osam najboljih ekipa Starog kontinenta. Time su ponovili prošlogodišnji uspjeh, ali ove godine ne žele na tome stati.

''Prvo bih želio čestitati mojim igračima koji su napravili još jedan uspjeh, ali mi ovdje ne mislimo stati. Taktički smo sve obavili na pravi način, napadački smo bili jako raspoloženi i došli do zaslužene pobjede'', kazao je izbornik Josip Pandža nakon meča protiv Hrvatske.

U borbi za plasman u polufinale bh. košarkaše očekuje Njemačka, reprezentacija koju su pobijedili u polufinalu Europskog olimpijskog festivala u Gruziji.

''Prvi cilj smo uspjeli ostvariti, a naš sljedeći se zove plasman na svjetsko prvenstvo. Odmorit ćemo se, a onda protiv Njemačke pružiti maksimum'', rekao je Pandža.

Susret između BiH i Njemačke igra se u petak u 15 sati i 45 minuta, a u ostalim četvrtfinalnim mečevima sastaju se: Španjolska - Francuska (13.30), Finska - Litva(18.00) i Turska - Srbija (20.15).

Kopirati
Drag cursor here to close