Košarka

Pandža: Finale s Igokeom je nagrada za briljantnu sezonu

Sport / Košarka | 30. 04. 2016. u 07:39 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U finalnoj seriji koja se igra na tri pobjede, prednost domaćeg terena ima aktualni prvak BiH Igokea, koja je od početka natjecanja označena kao veliki favorit za osvajanje i ovosezonske titule prvaka.

Ipak, trener Kaknja Josip Pandža najavljuje veliku borbu njegovog tima koji želi pokazati kvalitetu i pružiti dostojan otpor favoriziranom ABA – ligašu.

''Ovo finale je nagrada našoj ekipi za briljantnu sezonu. To je novo iskustvo i za mene i za moje košarkaše. Vidjet ćemo kako ćemo se snaći i da li ćemo psihološki biti na zadovoljavajućem nivou. Siguran sam da ćemo nakon ovog finala biti kvalitetniji i iskusniji. Svakako očekujem napredak'' izjavio je Pandža za Fenu.

Mladi košarkaški strateg ističe da je Igokea ''druga dimenzija'' u odnosu na sve bh. ekipe i u svakom slučaju veliki favorit za osvajanje nove titule prvaka.

''Igokea je ostvarila sve pobjede u Ligi 6, mnoge velikom razlikom. Ulaganja u taj klub su velika, nastupaju u ABA ligi tako da je Igokea veliki favorit. Mi ćemo pokušati pružiti otpor i pokazati da nismo zalutali u finale. Pritiska nemamo, igrat ćemo rasterećeno. Želimo pokazati da vrijedimo'' zaključio je Pandža.

Prva utakmica finalne serije između Igokee i Kaknja će biti odigrana večeras od 20.15 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close