I tak'i su bili treći

Pamić: Jednu večer bi 'zaružili' ja i Prosinečki, drugu...

Sport / Nogomet | 22. 05. 2012. u 10:08 M.U.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povijest hrvatske nogometne reprezentacije puna je zanimljivosti koje nisu zabilježene u javnosti i koje zna samo probrano društvo.

Dugotrajne pripreme, putovanja, treninzi, druženja po hotelskim sobama i lobijima – izvor su nezaboravnih anegdota...

Pravu bombu iz svlačionice Vatrenih ispričao je za sportski.net Igor Pamić, još iz dana kad se Hrvatska spremala za EURO 1996. godine. U glavnim ulogama bili su on i Robert Prosinečki, a po ovoj priči, ispada da se tada ružilo gotovo koliko se i treniralo. Barem tako tvrdi akter samog događaja.

"Pa ja ću priznati, ja imam odmah priču, kod mene nema problema što se toga tiče. Evo, ovo ni'ko ne zna, cijela Hrvatska. Ja i Prosinečki smo trebali biti potjerani s Europskog prvenstva 1996. godine jer smo zaglavili", ispalio je iz prve Paminjo.

Pa gdje ste zaglavili?

"A, jebemu, gdje smo zaglavili, sigurno ne u Mercatoru. I sve je ispalo dobro, ali drugi dan, normalno, javili su se neki šišmiši, čudni tipovi koji su inače bili špijuni, i oni su to prijavili šefu. I, naravno, Ćiro je odmah rekao da će nas potjerati. Svi su se bili preplašili, ja pogotovo, ne znam kako je bilo Prosinečkom, al' mislim da je isto bilo i njemu. Ali Ćiro je na kraju bio veliki gospodin i poštedio nas je. Jer, znate, to se dešavalo puno, puno puta. Nama dvojici je bilo taj dan, ali inače je bilo svaki dan, je l'...

I na kraju, drugi dan na treningu, ide centaršut na mene s desne strane i ja fulam gol s pet metara glavom. A Ćiro viče: 'Šta je, majku ti je...m, bolja je viski-cola, je li? Ha, ha, ha... Lakše je popit viski-colu nego zabiti gol, čak i na treningu...' Evo, šta da ti kažem, to ti je živa istina..."

Kopirati
Drag cursor here to close