NS/FS BiH

Ovo je nova zgrada Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine

Sport / Nogomet | 21. 01. 2016. u 07:11 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Administracija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u drugoj polovini ove godine trebala bi da se preseli u novu zgradu.

Objekt, koji je pripadao Geodetskom zavodu BiH, nalazi u sarajevskoj općini Novi Grad u Bulevaru Meše Selimovića, a kupljen je putem sudske prodaje na javnoj licitaciji. Kako je priopćeno iz NS/FS BiH, kupovina nove poslovne zgrade površine 5.900 metara kvadratnih jedan je od uspješnih poslovnih poteza menadžmenta Saveza u protekloj godini.

Na sjednici Izvršnog odbora NS/FS BiH u prosincu prošle godine prvi put je predstavljen "Idejni projekt sanacije, rekonstrukcije i adaptacije'' objekta. Pored vlastitih sredstava, za kupovinu i renoviranje poslovne zgrade, dio sredstava NSBiH je osigurao putem UEFA investicijskog projekta te FIFA razvojnog fonda.

Najveći dio prostora koristit će NS/FS BiH, a predviđeno je da se dio koji nadilazi potrebe Saveza izdaje.

Generalni tajnik Jasmin Baković je istakao da objekt "sa svojom okolinom treba da bude prvenstveno funkcionalan, moderan te atraktivan i privlačan ljubiteljima nogometa, ali i svim drugim ljudima".

"Između ostalog tu će se nalaziti kongresni centar sa tri dvorane, muzej, trofejna dvorana, fan šop, restoran, podzemna garaža, vanjska parking mjesta, fontana, zelene površine itd. Uredski prostori će biti usklađeni sa potrebama Generalnog tajništva. Važno je reći da će svi organi Saveza kao i kompletna administracija imati odlične uvjete za rad", kazao je Baković.

Predviđeno je da javni natječaj za izvođača radova bude raspisan u ožujku, a nakon provedene ove procedure, krenut će se s konkretnim radovima na rekonstrukciji i adaptaciji nove poslovne zgrade Saveza.

Kopirati
Drag cursor here to close