Po kupreškom polju

Otvorene prijave za 9. Šujički polumaraton

Sport / Flash | 08. 05. 2015. u 06:28 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po deveti će se puta, 8.kolovoza 2015. godine,kolona trkača, maratonaca razvući po kupreškom polju. Na taj dan održava se tradicionalni Šujički polumaraton na relaciji Kupres-Šujica. Kao i proteklih godina nastupit će oko 200 natjecatelja iz nekoliko europskih zemalja. Osim polumaratona u Šujicii će se održati i Dječja utrka za učenike osnovnih škola. Prijave su krenule i organizatori su zadovoljni brojem prijavljenih natjecatelja.

Ono što je posebitost ovog natjecanja je ta da se trasa polumaratona proteže po živopisnom kupreškom polju i veći dio staze je iznad 1000m/nv što je u ljetnom periodu za trkače jako izazovno. Druga posebnost je cilj u Šujici,naime pri ulasku u cilj okupi se veliki broj publike koja ovacijama pozdravlja sve finišere od prvoga do zadnjega i svaki maratonac dobije zasluženi pljesak i bodrenje.

U sportskom smislu ova utrka nije samo revijalnog i rekreativnog karaktera nego se na njoj može sresti niz vrlo kvalitetnih imena. Spomenimo samo olimpijce Lisu Cristinu Nemec vrsnu maratonku iz Zagreba, Đuru Kodžu dvostrukog BIH olimpijca, Mariju Trošić-Vrajić svjetsku ultramaratonku iz Zagreba, Srđana Samardžića olimpijskog putnik za OI u Brazilu 2016.Godine osim njih tu su i mnogi drugi kvalitetni atletičari.

Osim sportske komponente, važan značaj ima i promidžbeni i turistički segment ovog događanja, jer većinu sudionika čine natjecatelji koji nisu iz Hercegbosanske županije i njihov dolazak s pratnjom vezan je za turistički obilazak ovih krajeva.

Prijave za utrku su otvorene i možete se prijaviti na e-mail [email protected] ili putem FB profila Šujički polumaratongdje se ujedno mogu naći više informacija o samoj utrci. Za prijavu je potrebno navesti ime i prezime, spol, mjesto, klub ( ili individualac ako nemate klub), godinu rođenja i državu. Ukoliko se odlučite prijaviti na polumaraton osim zaslužene medalje u cilju koja vam pripada bit ćete nagrađeni ovacijama i bodrenjem znalačke šujičke publike, ukoliko ne trčite dođite u Šujicu bodriti maratonce te posjetiti znamenitosti onoga kraja, osobito Kupresa i Šujice, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close