Postoje dokazi

Ostojić tvrdi: HNS je znao za svastiku prije utakmice

Sport / Flash | 17. 06. 2015. u 09:29 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gostujući u emisiji Veto na Jabuci TV ministar unutarnji poslova Ranko Ostojić otkrio je kako su tijekom utakmice Hrvatska - Italija ispaljene dvije signalne rakete oko stadiona, ali da opasnosti pada na travnjak nije bilo.

- Policija je bila orijentirana na ugroze izvana poput dronova ili signalnih raketa. Dvije signalne rakete su ispaljene tijekom utakmice, ali preventivni krug oko stadiona je bio dovoljno snažan i širok da te rakete ne završe na stadionu. To je uloga policije u situaciji kada na utakmici nema gledatelja. Pa ne možete tražiti da policija vrši inspekciju travnjaka - rekao je Ranko Ostojić u emisiji Veto, prenosi Jutarnji.hr.

Dodao je kako policija traži i te počinitelje i kako vjeruje da će se i oni brzo pronaći i kazneno goniti.

Potvrdio je da su u utorak uručene prekršajne prijave Damiru Vrbanoviću i Zoranu Cvrku. Smatra da imaju dovoljno dokaza koji pokazuju da je HNS znao prije utakmice za incident i da je bilo moguće cijelu sramotu spriječiti.

- Sad neka sud utvrdi sve. Na praznom stadionu, HNS je bio u prigodi da ono što je napravio na poluvremenu, napravi puno prije. To nije trebalo odgađati, tada ti ne bi trebali talijanski novinari da kažu što se događa. Nisam govorio nijednu činjenicu, a da nije dokazana, HNS je znao i prije utakmice za to.

To se ogleda i u novim izjavama čelnika, koji sada miču termin saznanja. Je li to u 11. minuti, nije važno. Zašto nisu prekinuli utakmicu, tada bi pokazali da su spremni spriječiti sramotu. Kamere nisu dragovoljno predali, nego je policija došla po snimke. Na njima se jasno vidi kada je znak vidljiv - rekao je Ostojić i potvrdio da su u utorak policiji javila i osoba koja je na vrijeme javila sve djelatniku HNS-a.

- Ja sam puno laži čuo od HNS, pa i onu da stručnjak za travnjake Miljenko Sakoman nije bio na stadionu. Imate ga snimljeno na kameri uz sam rub travnjaka. Radi se i o situaciji o kojima je govorio Edo Pezzi, znali su prije utakmice, javljeno je sve Nikši Martincu i ta sramota se trebala ukloniti odmah - dodao je Ostojić.

Odgovornim smatra i delegata utakmice iz redova UEFA-e i smatra da ga ne abolirana činjenica da je strani državljanin.

- Odgovornost je na onome tko je znao, a nije reagirao. Delegat UEFa-e ima svoju ulogu, u situaciji skandiranja na našim travnjacima tijekom utakmice dolazi do privremenog prekida.

Ja ne znam zašto su išli u kombinacije da se to ignorira. Ako pročitate zadnje priopćenje HNS-a, rekli su da su vidjeli oštećenje trave, ali to nije bio razlog za prekid. Tu sramotu su trebali ukloniti odmah - dodao je ministar unutarnjih poslova.

O tijeku istrage protiv počinitelja nije želio previše govoriti, prenosi Jutarnji.hr.

- Postoji napredak u traženju tog počinitelja, ali ja ne bi u detalje. Radi se vrlo intenzivno, odmah smo pokrenuli očevid, pokrenuli prijavu, razgovori se obavljaju s potencijalnim počiniteljima i s HNS-om i vjerujem da će se uskoro i to otkriti - rekao je Ostojić u emisiji Veto.

Kopirati
Drag cursor here to close