liga prvaka

Osmica Reala, Manchester United bez nokaut faze

Sport / Nogomet | 08. 12. 2015. u 21:40 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon utakmica zadnjeg kola Lige prvaka u skupinama A, B, C i D dobili smo nove sudionike nokaut faze u skupini B, budući da je u ostalim grupama bilo sve jasno i prije zadnjeg kola.

Iz ove skupine kao prvoplasirani je prošao Wolfsburg koji je na svom stadionu svladao Manchester United s 3:2. Budući da je PSV u Eindhovenu pobijedio CSKA s 2:1, engleski velikan je ispao, odnosno morat će se zadovoljiti Europskom ligom.

Njemački sastav triput je vodio golovima Nalda, Vierinhe i ponovno Nalda, a United je dvaput izjednačavao (Martial i autogol Guilavogui), ali do boda, koji mu ionako ne bi ništa značio, nije mogao.

Skupinu A osvojio je Malmo koji je s 8:0 deklasirao švedski Malmo. Cristiano Ronaldo je postigao čak četiri gola, Karim Benzema je dao tri, a jednom se u strijelce upisao i Hrvat Mateo Kovačić.

Drugoplasirani iz grupe je PSG koji je s 2:1 svladao Šahtar (Moura, Irahimović) koji će u Europsku ligu.

U skupini C je Atletico iz Madrida s 2:1 pobijedio Benficu i osvojio prvo mjesto, a Galatasaray će u Europsku ligu iako nije pobijedio Astanu (1:1). Marin Aničić igrao je svih 90 minuta.

Manchester City preokrenuo je protiv Borussije Moenchengladbach (4:2) za prvo mjesto u skupini D, a Juventus je drugi unatoč porazu kod Seville. Jedini pogodak postigao je bivši igrač Juventusa Fernando Llorente koji je Sevillu tako uveo u Europsku ligu.

Kopirati
Drag cursor here to close