Ubojstvo

Oscar Pistorius osuđen na pet godina zatvora

Sport / Flash | 21. 10. 2014. u 09:40 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slavni južnoafrički olimpijac i paraolimpijac Oscar Pistorius u utorak je osuđen na pet godina zatvora zbog ubojstva svoje djevojke Reeve Steenkamp.

Sutkinja Thokozile Masipa je, objavljujući presudu na sudu u Pretoriji, također izrekla Pistoriusu trogodišnju kaznu uvjetnog zatvora pod optužbom za posjedovanje vatrenog oružja.

Tužba je zatražila minimalnu kaznu od deset godina zatvora, dok je obrana insistirala na društveno korisnom radu i kućnom pritvoru. Pistorius je osuđen za ubojstvo iz nehaja.

Sutkinja Masipa je, čitajući presudu, izjavila da je, iako je dobila pomoć od svojih asistenata, odluka njezina i isključivo njezina.

''Presuda je postizanje balansa. Presuda nije savršena vježba'', izjavila je i dodala kako mora postojati ravnoteža između kazne, odvraćanja i rehabilitacije.

Sutkinja je nakon toga iznijela dokaze koji su objavljeni tijekom suđenja.

Pistorius (27), dvostruki amputirac koji je postao je prvi sportaš koji se natjecao na Olimpijskim i Paraolimpijskiim igrama, ubio je Steenkamp na Valentinovo prošle godine.

On tvrdi da ju je ubio greškom, strahujući da je u njegovoj kući u Pretoriji bio uljez.

Steenkamp (29), manekenka, zvijezda reality showa i diplomirana pravnica, ubijena je s tri metka koje je Pistorius ispalio kroz vrata kupaonice.

Kopirati
Drag cursor here to close