Ozbiljna situacija

Oružani sukob frakcija Bad Blue Boysa: HNS želi "istrijebiti nasilje"

Sport / Nogomet | 26. 10. 2014. u 13:43 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uoči današnje utakmice Dinama i Osijeka u Zagrebu je izbio sukob između dvaju frakcija Bad Blue Boysa, a upotrjebljeno je i oružje pa su dvije osobe ranjene.

Da je stvar ozbiljna potvrđuje i priopćenje koje je izdao Hrvatski nogometni savez.

'Utakmica Dinamo - Osijek je zbog novonastalih okolnosti proglašena utakmicom visokog rizika i stoga molimo sve osobe u organizaciji, kao i sve gledatelje, da se ponašaju odgovorno i da daju svoj maksimalan doprinos kako bi jedna nogometna utakmica bila odigrana u nogometnoj atmosferi.

Hrvatski nogometni savez izražava žaljenje zbog događaja u kojem su dvije osobe pogođene iz vatrenog oružja te želi ranjenima brz i potpuni oporavak. Izaslanstvo HNS-a posjetit će dvije žrtve ovog napada čim to uvjeti dopuste, kako bi izrazili svoje želje za brzim oporavkom.

Nogomet nikada nije bio i nikada ne smije biti izgovor za bilo kakav oblik nasilja i netolerancije. Najoštrije osuđujemo takvo ponašanje i činimo sve kako bismo nasilje i netoleranciju odstranili s hrvatskih stadiona.

Pozivamo i druge segmente društva, kao i sve dobronamjerne navijače, da nam se pridruže u tomu i da nogometne tribine učinimo isključivo pozornicama za nogometne utakmice.

Nasilju i netoleranciji u nogometu ne smije biti mjesta!', poručuju iz HNS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close