Uspjeh u Bosni

Orka u Mostar donijela šest medalja i titulu trostrukog državnog prvaka

Sport / Flash | 21. 07. 2014. u 15:22 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog vikenda, 19. i 20.07. u organizaciji Plivačkog saveza BiH i Plivačkog saveza RS, održalo se Ljetno državno prvenstvo u plivanju za mlađe juniore, juniore i seniore. Prvenstvo se održalo na Gradskom olimpijskom bazenu u Banja Luci sa 8 staza i elektronskim mjerenjem. Sudjelovalo je 20 klubova iz BiH sa 200 plivača.

Klub vodenih sportova 'Orka' iz Mostara je nastupio sa 10 plivačica i plivača: Teodora Stanković (2005.), Karla Grubišić (2001.), Petra Cvitković (2001.), Anja Trivun (2001.), Iris Dugalić (2001.), Lejla Krilić (2000.), Anida Mahinić (2000.), Majla Arap (1999.), Daria Vanesa Cvitković (1999.) i Ivo Marić (1999.).

'Orka' je u Mostar donijela šest medalja i titulu trostrukog državnog prvaka u plivanju. Anida Mahinić je postala trostruka državna prvakinja u discplinama 50 m leđno u apsolutnoj kategoriji i kategoriji mlađih juniorki i 200 m mješovito u kategoriji mlađih juniorki. Anida je također osvojila i dvije srebrene medalje na 100 m i 200 m leđno u kategoriji mlađih juniorki i jednu brončanu medalju na 100 m leđno u apsolutnoj kategoriji.

Po završetku Državnog prvenstva Anida Mahinić i njena trenerica Alena Ćemalović otputovali su u Zagreb na dalje usavršavanje kod proslavljenog hrvatskog plivača Gordana Kožula, gdje će raditi na dodatnoj edukaciji tehničkih elemenata i trenažnih procesa u plivanju.

Svi plivači koji su sudjelovali na ovom prvenstvu popravili su svoja vremena u skoro svim disciplinama u kojima su plivali, osvojivši puno bodova za sebe i svoj klub. Ovim Prvenstvom plivačice i plivači 'Orke' uspješno su priveli kraju plivačku sezonu, zasluživši kratku pauzu prije početka priprema za narednu sezonu, dok će škola plivanja nastaviti sa radom u punom kapacitetu, pripremajući nove plivače sljedeću natjecateljsku sezonu, navodi se iz ovog kluba.

Kopirati
Drag cursor here to close