Plivački klub

Orka proslavila petu godišnjicu od osnivanja i početka rada kluba

Sport / Flash | 29. 08. 2016. u 18:57 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog je vikenda više od stotinu djece, roditelja i prijatelja Kluba vodenih sportova ''Orka'' u Sportskom centru ''Fida'' u Blagaju proslavilo petu godišnjicu od osnivanja i početka rada kluba.

Druženje i zabava uz roštilj, kupanje, mali nogomet i uz razne igre na vodi i suhom potrajali su do večernjih sati, dokazavši i ovaj put da je riječ o jednoj veoma zdravoj i poticajnoj sredini za razvoj i odgoj mladih sportaša i djece.

U pet godine postojanja plivači ''Orke'' osvojili su gotovo 2 000 medalja na raznim domaćim i međunarodnim natjecanjima  i na državnim prvenstvima. Orkini plivači su dospjeli i do reprezentativnih selekcija, a najbolji rezultati su tek pred njima.

Samo u ovoj godini ''Orka'' je u Mostar donijela oko 160 medalja sa državnih prvenstava, od čega 60 medalja državnih prvaka u raznim disciplinama i kategorijama plivača. Također, plivači ''Orke'' su u protekloj plivačkoj sezoni oborili preko 20 državnih rekorda u raznim disciplinama i kategorijama, a u raznim reprezentativnim selekcijama plivači ''Orke'' sudjelovali su na više međunarodnih natjecanja u protekloj sezoni. Troje plivača ''Orke'' je u protekloj godini proglašeno za najbolje sportaše grada Mostara u svojim uzrastima.

U Orkinoj školi plivanja preko 2 500 djece svih uzrasta je naučilo plivati, a tri godine ''Orka'' je bila i organizator škole plivanja za djecu sa posebnim potrebama. Organizirali su i razne sportske manifestacija poput biciklijada, izleta u prirodu, malonogometnih turnira i sl.

Nova sezona u školi plivanja i plivačkom klubu će početi od 1.rujna, a iz ''Orke'' obećavaju mnogo lijepog druženja i još bolje rezultate.

Kopirati
Drag cursor here to close