Prestižna manifestacija

Organizatori 18 dana prije samih skokova u financijskim problemima

Sport / Flash | 10. 07. 2013. u 12:55 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je još svega 18 dana ostalo do 447. tradicionalnih skokova sa Starog mosta u Mostaru, kad bi sve već trebalo biti spremno za ovaj veliki događaj po kojem je grad na Neretvi prepoznatljiv diljem svijeta, organizatori još uvijek borbu vode s financijama.

Ovo je za Dnevni list potvrdio glasnogovornik prestižne mostarske manifestacije Saša Oručević, navodeći kako se na svim poljima organizacije još uvijek vode pregovori.

- Još uvijek čekamo neke odgovore sponzora pa ne mogu govoriti o nikakvim detaljima, kazao je Oručević u nadi da će nam više informacija o pokroviteljima i broju skakača moći kazati za nekoliko dana.

Što se tiče broja skakača, zanimanje je jednako kao i svake godine, ali o broju onih koji će se u dubine Neretve vinuti s luka UNESCO-ovog zaštićenog spomenika, nitko još ništa ne zna, što zabrinjava i same organizatore, ali i građane Mostara koji ovaj događaj s nestrpljenjem iščekuju.

Legendarna mostarska lasta Emir Balić, koji je dugogodišnji član organizacijskog odbora ove manifestacije, kaže kako ne sumnja da će se u organizacijskom smislu sve na vrijeme riješiti.

- Ovo je veliki događaj i nije ga lako organizirati kako to nekima izgleda. Mnogo je tu detalja, ali sam ja uvjeren da će se sve riješiti na vrijeme kao i svake godine, kazao je Balić, napominjući da nitko ne treba ni razmišljati o upitnosti održavanja manifestacije koja će se, kaže on, održati kako je i najavljeno - 28. srpnja u 16 sati.

Činjenicu da škrta proračunska sredstava Grada Mostara i HNŽ-a nisu mogla ovu manifestaciju dignuti na veću razinu od prošlogodišnje, organizatori pokušavaju okrenuti u korist cijele regije i ljubitelja ove manifestacije i ekstremnih sportova tako što se, kako kaže Balić, dogovara izravni televizijski prijenos.

Nekoliko je medijskih kuća, navodi Balić, u pregovorima za ekskluzivno prenošenje skokova sa Starog mosta. Međutim, nije isključio ni satelitsko uključivanje i prijenos u dalekim zemljama, što bi nedvojbeno vrtoglavo povećalo broj sponzora za same skakače, ali i manifestaciju te cijeli događaj diglo na puno veću razinu od prošlogodišnje, kada je nastupilo svega oko 70 skakača.

Kopirati
Drag cursor here to close