Zrinjski - Zürich 0:3

Omladinska Liga prvaka: Švicarci se lako obračunali s Plemićima

Sport / Nogomet | 28. 09. 2016. u 16:35 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Juniori Zrinjskog poraženi su u prvoj utakmici 1. kola Omladinske LIge prvaka. Pod Bijelim brijegom sa 3:0 porazio ih je švicarski Zürich.

Medan, Bubalo, Šetka, Vulić, Zadro, Bošnjak, Šunjić, Rozić, MIketek, Ćavar i Albijanić istrčali su u dresu s lentom, kasnije je trener Nenad Gagro priliku pružio i Ljubiću, Miličeviću te Božiću.

Zrinjski je krenuo hrabro i u nekoliko navrata natjerao goste na paničnu reakciju u obrani, no u 9. minuti Zürich je poveo i trajno se oslobodio pritiska.

Dugu loptu sa svoje polovine lijevi bek Gianni Antoniazzi uputio je do brzonogog Kevina Rüegga koji je efektno primio loptu iza mostarskih stopera te savladao Đorđa Medana za 1:0.

U 33. minuti ponovno je bljesnuo Rüegg, ali ovog puta kao asistent - njegovu povratnu loptu snažnim udarcem iz šesnaesterca u 0:2 pretvorio je Izer Aliu.

U 39. minuti Zrinjski je imao stopostotnu šansu, no Milorad Albijanić nije bio dovoljno spretan i brz da se obračuna sa gostujućim vratarem - stigli su ga braniči Zuricha.

U nastavku je viđeno manje prilika, Zrinjski je stao čvršče, a Švicarci malo pustili gas.

U takvoj konstelaciji snaga solidno su se Mostarci držali do 76. minute, kada su Švicarci drugom golom Rüegga došli do 3:0.

Uzvrat u Zürichu na rasporedu je 19. listopada.

Kopirati
Drag cursor here to close