Montafon 2015

Olimpijska zastava poslije 30 godina vraća se u Sarajevo

Sport / Flash | 26. 01. 2015. u 12:16 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službeno je otvoren 12. Zimski europski olimpijski festival mladih „Montafon 2015“ koji će se održavati do 31. siječnja. Ne ceremoniji otvaranja sudjelovalo je 45 europskih zemalja, među kojima i sve države regije izuzev Kosova.

Bosanskohercegovački mladi tim na svečanom defileu predvodila je alpska skijašica Šejla Merdanović, koja je nosila zastavu svoje zemlje.

Također, u Montafonu očekuje se dolazak izaslanstva, gradonačelnika Gradova Sarajevo i Istočno Sarajevo , koji će službeno preuzeti olimpijsku zastavu od domaćina Montafona i predsjednika Europskog olimpijskog odbora Patrick Hickeya, te će se tako nakon 30 godina olimpijska zastava ponovno zavijoriti u olimpijskom Sarajevu.

Podsjećanja radi, na sastanku održanom u četvrtak 22. siječnja, i Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je dalo punu podršku organizaciji ovog veoma bitnog olimpijskog sportskog događaja, EYOF Sarajevo i Istočno Sarajevo 2017. godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Važno je napomenuti da je ovo prvi put da se zimski EYOF održava u dvije zemlje Europe , jer su za domaćina izabrani austrijska pokrajina Forarlberg i Lihtenštajn.

Natjecanja će se u narednim danima održati u osam sportova koji se nalaze i na programu Zimskih olimpijskih igara. Natjecanja u alpskom skijanju i skijaškom trčanju bit će organizirana u Lihtenštajnu, dok su sva ostala kao i cremonije otvaranja i zatvaranja u Austriji.

Sportovi na programu EYOF-a u Montafonu su alpsko skijanje, biatlon, skijaško trčanje, umjetničko klizanje, nordijsko kombinirano, brzo klizanje, skijaški skokovi i hokej na ledu.

Bh. sportisti će nastupiti u alpskom skijanju, umjetničkom klizanju, ski trčanju i biatlonu, istaknuli su iz Olimpijskog odbora BiH, prenosi Anadolu Agency.

Kopirati
Drag cursor here to close