2:1

Olimpic preokrenuo na Otoci, Širokom Europa sve dalje

Sport / Nogomet | 30. 04. 2016. u 15:53 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Olimpica preokretom su slavili protiv Širokog Brijega 2:1 na Otoci u susretu 27. kola Premijer lige BiH.

Nakon nekoliko promašenih izglednih situacija u prvih 20-ak minuta, Olimpicu su se promašaji obili o glavu. Zvonimir Kožulj je u 36. minuti pogodio za 0:1 iz slobodnog udarca. Olimpic je izjednačio u 43. minuti iz prekida kada je glavom Amir Zolj spretno pogodio vrata Antonija Solde.

Široki Brijeg nikada nije slavio na Otoci

U nastavku susreta Široki Brijeg je imao terensku inicijativu i posjed lopte, no Olimpic je djelovao opasnije, naročito iz kontri i polukontri.

U posljednjih desetak minuta Ivan Krstanović nije uspio realizirati stopostotnu priliku. Napadač ''Plavo-bijelih'' presjekao je loptu posljednjem braniču ''Vukova'', prešao vratara Bandovića, no sam si je dao prejak for te nije uspio matirati prazna vrata.

Olimpic je u 88. minuti preko Hebibovića došao do tri važna boda u borbi za ostanak u ligi, a Široki je ovim porazom pao na peto mjesto te mu je Europa sve dalje. Široki je tako prekinuo svoj niz bez poraza od šest utakmica, a Olimpicu je ovo bila osma pobjeda u sezoni.

OLIMPIC: Bandović, Radović (80. Brković), Vukomanović, Regoje, Muharemović, Hadžić, Hebibović (90. Smajić), Anđušić, Gligorov, Handžić (59. Kobiljar), Zolj. Trener: Faik Kolar.

ŠIROKI BRIJEG: Soldo, Barišić, Pehar, Krstanović, Kožulj, Sesar (79. Wagner), Brekalo, Ajayi (62. Menalo), Karačić, Crnov, Marković. Trener: Slaven Musa.

27. kolo:
Petak:
Vitez – Čelik 1:0
Željezničar – Zrinjski 0:0
Subota:
Olimpic – Široki Brijeg 2:1
Radnik – Rudar 2:0
Sloboda – Drina 0:2
Velež – Sarajevo 0:3
Mladost – Travnik 2:1
Borac – Slavija 2:1

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Kopirati
Drag cursor here to close