drama na koševu

Olimpic na jedanaesterce pobijedio Široki i osvojio Kup!

Sport / Nogomet | 27. 05. 2015. u 16:53 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pobjednik Kupa Bosne i Hercegovine za sezonu 2014./2015. je sarajevski Olimpic – i to prvi put u svojoj povijesti! Olimpic je do Kupa došao na način kako je ušao u finale – putem jedanaesteraca.

U finalu na stadionu na Koševu Olimpic je pred oko 2000 gledatelja svladao Široki Brijeg s ukupnih 6:5 (1:1).Nakon što je u dvije utakmice završilo 1:1, pristupilo se izvođenju jedanaesteraca. Odluka je pala u posljednjoj, petoj seriji. Veldin Muharemović doveo je domaće u vodstvo, a Dino Hamzić obranio je udarac Landeke s bijele točke.

Nakon regularnih, vrlo loših 90 minuta bilo je 1:1, kao u Širokom Brijegu. Široki Brijeg je otvorio utakmicu ofenzivno, no poveo je u trenutku kada je Olimpic dominirao. Ćorić je centrirao s lijeve strane, a Ivan Peko iz neposredne blizine pogađa glavom za veliko slavlje gostiju.Sarajevski klub tako će prvi put u svojoj povijesti igrati u Europi, a Široki to mora izboriti u subotu, ali samo ako pobijedi Zrinjski na Pecari.

Samo nekoliko minuta kasnije dogodio se novi šok za domaćina. Iskusni Jadranko Bogičević udario je strijelca Peku i sudac Ognjen Valjić dao mu je izravni crveni karton, te još jedan žuti Muharemoviću zbog prigovora.

Valjić je u prvom dijelu opasno naljutio domaće. Još u 34. minuti Olimpic je tražio jedanaesterac kada je u šesnaestercu Širokog Briejga pao jedan igrač domaćih, no Valjić je samo odmahnuo rukom.

Iako je imao igrača više Široki se u drugom poluvremenu povukao i kažnjen je za to u 56. minuti. Olimpic je nakon duge akcije izjednačio preciznim udarcem kapetana Veldina Muharemovića.

Nakon primljenog gola Široki je pokušavao napadati, ali nije stvorio niti jednu stopostotnu priliku, premda je imao brojčanu nadmoć. Mogao je u 86. minuti primiti i gol no Dalibor Pandža je zamalo promašio.

F.K. Olimpic Official prvi put u povijesti osvojio jedan trofej, NK iroki Brijeg "visi" Europa

Posted by Bljesak.info on Wednesday, May 27, 2015
Kopirati
Drag cursor here to close