Pred susret otvaranja

Olić: Ovo je možda najjača Hrvatska u povijesti; Fred: Nismo sto posto spremni

Sport / Nogomet | 09. 06. 2014. u 22:01 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na druženju s novinarima u hrvatskoj bazi u Praia do Forte danas je trebao sudjelovati Mario Mandžukić, no plan je promijenjen i pred sedmu silu izašli su Gordon Schildenfeld i Ivica Olić.

Schifo je potvrdio da se osjeća dobro i da će biti spreman za dvoboj s Brazilom 12. lipnja, a naglasio je i da se nacionalna vrsta pripremila za duži turnir, ne samo za tri utakmice u skupini.

Ivica Olić svjestan je tko je glavni favorit u Brazilu: ''Od Brazila se očekuje pobjeda, ne samo protiv Hrvatske, već protiv svih, Brazil je uvijek favorit. Prepuštam im tu ulogu favorita, ali siguran sam da Hrvatska može iznenaditi'', ističe Olić.

Ivica se osvrnuo na snagu hrvatske reprezntacije.

''Zanimljivo, mi u ovom trenutku imamo igrače koji igraju u najvećim klubovima Europe. Ja sam igrao na dva svjetska prvenstva, ali ne sjećam se da smo imali igrače koji su bili u tako jakim klubovima, i to u najboljim igračkim godinama, kao što su ovi sada'', rekao je.

''Nema većeg motiva od Brazila, bit će se teško kontrolirati. No ovaj put imamo dovoljno vremena do sljedeće utakmice, stignemo se odmoriti bez obzira na ishod dvoboja s Brazilom. Kako god završimo s domaćinom, slijede još dva dvoboja koja mogu donijeti prolaz u osminu finala'', ističe Olić.

Brazilski napadač Fred priznao je kako je očito da Selecao nije sto posto spreman, ali da ima vremena to popraviti do susreta sa Hrvatskom na otvaranju SP-a.

''Ne možete prevariti ljude i reći da smo sto posto spremni. Igrači su bili umorni na pripremnim utakmicama protiv Paname i Srbije, ali to je zbog napornih treninga.

Također, bilo je dosta grešaka na tim susretima, ali imamo vremena to popraviti do utakmice s Hrvatskom. Moramo se dobro pripremiti i svi su puni samopouzdanju'', izjavio je u ponedjeljak Fred u trening kampu brazilske reprezentacije u Terespolisu.

Brazil je u petak u Sao Paulu u posljednjoj pripremnoj utakmici pobijedio Srbiju s 1:0, no djelovao je jalovo i nije stvorio niti jednu pravu prigodu. Brazilske linije bile su prilično udaljene jedne od drugih, tako da smo gledali jedan čudan nogomet kada je u pitanju Brazil, s puno dugačkih dodavanja napamet, te s pokušajima Neymara da individualnim akcijama stvori priliku.

Također, Srbija je dobro pokrila bokove, tako da ofenzivi skloni braniči Daniel Alves i Marcelo nisu napravili ništa.

''No, ako stvari ne budu išle kao što je predviđeno, brazilski plan B je daj loptu NeymaruSvi znamo tko je prava zvijezda ove momčadi, tko je igrač koji stvara razliku, to je Neymar. I ako stvari ne idu planu, onda se pouzdamo u njega i nastojimo loptu doturiti Neymaru, rekao je Fred.

Kopirati
Drag cursor here to close