Trening

Okupljaju se reprezentativci: Pozvani Šunjić i Štilić

Sport / Nogomet | 23. 03. 2015. u 08:38 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna "A" reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se danas u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici gdje će početi pripreme za kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo 2016. protiv Andore i prijateljski susret s Austrijom.

Izbornik reprezentacije BiH Mehmed Baždarević za ove utakmice pozvao je 25 igrača, među kojima se nalazi i nekoliko povratnika u bh. tim, ali i novih nogometaša.

Za meč s Andorom Baždarević računa na sljedeće igrače:
- golmani: Asmir Begović (Stoke City), Ibrahim Šehić (Qarabag), Ratko Dujković (Zrinjski)
- obrana: Avdija Vršajević (Hajduk), Mensur Mujdža (Freiburg), Ervin Zukanović (Chievo), Edin Cocalić (Mechelen), Ermin Bičakčić (Hoffenheim), Emir Spahić (Bayer Leverkusen), Ognjen Vranješ (Gaziantepspor)
- vezni red: Miralem Pjanić (Roma), Haris Medunjanin (Deportivo), Senad Lulić (Lazio), Sejad Salihović (Hoffenheim), Tino-Sven Sušić (Hajduk), Izet Hajrović (Werder), Edin Višća (Istanbul Basaksehir), Muhamed Bešić (Everton), Anel Hadžić (Sturm), Sanjin Prcić (Rennais), Gojko Cimirot (Sarajevo)
- napad: Edin Džeko (Manchester City), Vedad Ibišević (Stuttgart), Milan Đurić (Cessena), Riad Bajić (Željezničar).

Za prijateljsku utakmicu s Austrijom Baždarević je također pozvao Tonija Šunjića i Semira Štilića.

Najbolji bh. nogometaši u Zenici će trenirati do četvrtka kada je planiran odlazak u Andoru protiv koje igraju 28. ožujka, dok će tri dana kasnije odmjeriti snage s Austrijom.

''Cijelo vrijeme boravka u našem Centru dogovaramo o zadacima koji nam predstoje u narednih nekoliko dana do utakmice. S dolaskom igrača krećemo u naredni ciklus u kojem ne smijemo imati greške, a prijateljski susret protiv Austrije bit će nam jedna od proba nekih igrača za utakmice koje nam slijede. Zadovoljan sam šta je sve urađeno u Centru i vjerujem da će planirane aktivnosti biti uspješno realizirane, ako budu nam odgovarali vremenski uvjeti. Igrače očekujem tijekom dana, jer im je problem oko avio transfera, ali najvažnije nam je da svi dođu zdravi i spremni za rad'', kazao je Baždarević za Fenu.

Mlada nogometna reprezentacija BiH također će se okupiti danas u Vogošći gdje će se pripremati za prijateljske susrete protiv SAD-a i Turske.

Protiv U-23 selekcije SAD-a izabranici Darka Nestorovića će igrati 27. ožujka u Tuzli, a protiv vršnjaka iz Turske 31. ožujka u Kaknju.

Kopirati
Drag cursor here to close